Skandalı duyuran Fatih Altaylı: Her yerden ses geldi, iki yerden çıt çıkmadı

Fatih Altaylı, 22 Kasım'da kaleme aldığı yazıda, uluslararası gıda devi Knorr'un İngiltere'ye sattığı ürünler ile Türkiye'ye sattığı ürünler arasında içerik farkı olduğunu söylemişti. Altaylı, ne bakanlıktan ne de Knorr'dan bir yanıt gelmediğini açıkladı.

MEDYA 30.11.2021, 13:32
Skandalı duyuran Fatih Altaylı: Her yerden ses geldi, iki yerden çıt çıkmadı

Altaylı, "Knorr’un İngiltere’deki tavuk bulyonunun içeriğinde yüzde 3 oranında tavuk yağı ve yüzde 1 oranında tavuk eti var ve İngiltere’deki ürün MSG içermiyor. Aynı markanın Türkiye’deki tavuk bulyonunda ise toplamda on binde 5 oranında tavuk eti var ve MSG içeriyor. MSG dediğimiz şey Monosodyum Glutamat. Bizde bilinen adıyla Çin tuzu." diyerek MSG'nin, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2013 yılından bu yana, sucuk, salam, kavurma gibi et ürünlerinde kullanımını yasakladığı bir madde olduğunu hatırlatmıştı. 

"HER YERDEN SES GELDİ, İKİ YERDEN ÇIT ÇIKMADI"

Altaylı, bugünkü yazısında  , Knorr ve Bakanlık'tan hiçbir geri bildirim almadığını söyledi.

Altaylı, şunları yazdı:

"Knorr’un aynı ürünü Avrupa’da farklı, Türkiye’de farklı içerikle sattığını, Avrupalıların sağlığını korumakla kalmayıp, onlara daha kaliteli bir ürün sunarken Türk tüketicisine içinde tavuk olmayan tavuk suyu bulyonu itelediğini yazdım.

Epey bir mesele oldu. Her yerden ses geldi. İki yerden çıt çıkmadı. Biri Türk halkını kandıran Knorr. Diğeri Türk halkının kazıklanmasına ve belki de zehirlenmesine seyirci kalan Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan. Her ikisini de vurdumduymazlıklarından ötürü kutluyorum. Belli ki aralarında iyi bir konsensüs var. Belli ki söyleyecek, verilecek yanıt yok. Belli ki sükut ikrardan geliyor. Ve belli ki, aynı kaba pislemişler. Bizim yediğimiz kaba. Ama en azından biz görevimizi yaptık. Knorr konusunda halkımızı uyardık. Bundan sonra hala Knorr kullanan var ise bile bile zehirleniyor, bile bile kazıklanıyor demektir. Ona da benim karışacak halim yok."

Yorumlar (0)