Sabah gazetesi yazarları arasında 'Küçükkaya' polemiği

"Bu işi gizleyeceğini sanarak' yapacak kadar gerzek mi, meslektaşımız, Sevgili Mahmut?"

MEDYA 19.06.2019, 12:12 19.06.2019, 12:27
Sabah gazetesi yazarları arasında 'Küçükkaya' polemiği

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, mazbatası elinden alınan CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile moderatör İsmail Küçükkaya'nın otelde yaptığı görüşmeyi yazdı. Uluç, köşe komşusu Mahmut Övür'ün yazısına atıfta bulunarak, "Bunca yıllık gazeteci (Ki beş yılı Genel Yayın Müdürlüğüdür) bunca yıldır en çok izlenen haber bültenlerinden birinin sunucusu, yani o otelin yanında oturan boyacının bile tanıdığı biri olarak, bu işi gazeteci kaynayan yerde "Gizleyeceğini sanarak" yapacak kadar gerzek mi, meslektaşımız, Sevgili Mahmut?" ifadesini kullandı.

Uluç, aynı zamanda moderatörlüğü kabul etmeyen Uğur Dündar'a hak verdiğini söyledi.

Uluç'un yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Şimdi dün sabah bizde Mahmut Övür kardeşimin yazısı vardı. Bomba haber olduğu için birinci sayfadan verilmiş..
Öyle bomba ki, fotoğraflarla belgelenmiş. İsmail Küçükkaya yayından önce Taksim'deki o ünlü gökdelen otele giriyor. İmamoğlu ile konuşuyor ve çıkıyor, görüyorsunuz.
Mahmut'un yazısının manşeti "O otelde ne konuştunuz?." O otele, ne zaman, niçin gittiğini de, ne konuştuğunu da İsmail bir gece evvel televizyonda anlattı ve bastıra bastıra, on kez tekrar ederek "İki tarafla da konuşmamı tarafların sözcüleri Mahir Ünal ve Engin Altay benden istediler. 'Yaptığımız protokolü ve yayın akışını anlat' dediler.
Ben de görüştüm, dedi" Mahmut!. Ve ne Ünal'dan ne de Altay'dan tekzip de gelmedi.
Sevgili Mahmut..
Şimdi diyelim sen, Ekrem İmamoğlu'na gizli bir soru kağıdı vermek istiyorsun. Bunun için adamın basın toplantısı yaptığı, yani ortalığın gazeteci, televizyoncu ve kameraman kaynadığı otele mi dalarsın, Malkoçoğlu gibi.. Yoksa o soru kağıdını kimsenin ruhunun duymayacağı bir şekilde iletme yolunu mu bulursun?.
Bunca yıllık gazeteci (Ki beş yılı Genel Yayın Müdürlüğüdür) bunca yıldır en çok izlenen haber bültenlerinden birinin sunucusu, yani o otelin yanında oturan boyacının bile tanıdığı biri olarak, bu işi gazeteci kaynayan yerde "Gizleyeceğini sanarak" yapacak kadar gerzek mi, meslektaşımız, Sevgili Mahmut?.
Baştan ben de kızmıştım, sunuculuk teklifini geri çeviren Uğur'a.. Ama dedim ya!. "Hayır" derken yerden göğe haklıymış, meğer!.

Yorumlar (0)