Ruşen Çakır: Açıkçası özür falan dilemiyoruz

Birçok yabancı ülkeden aldığı yüz binlerce dolarlık fon ile gündeme gelen Medyascope'un sahibi Ruşen Çakır açıklama yaptı. Çakır, "Onlara verdiğimiz rahatsızlık için de açıkçası özür falan dilemiyoruz" dedi.

MEDYA 27.07.2021, 12:01
Ruşen Çakır: Açıkçası özür falan dilemiyoruz

Türkiye'nin demografik yapısı için açık tehlike oluşturan kaçak girişler ve Suriyeliler konusu tartışılırken, kaçakları ve Suriyelileri savunan oluşumlar dikkat çekmişti.

Bunların başında gelen Medyascope'un ise birçok yabancı ülkeden fonlandığının gündem olmasının ardından Medyascope'un sahibi Ruşen Çakır, söz konusu olaylar sonrasında açıklama yaptı.

Çakır, yabancı ülkeler tarafından fonlanmalarını eleştirenlere "Onlara verdiğimiz rahatsızlık için de açıkçası özür falan dilemiyoruz" diyerek cevap verdi.

Çakır, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sessiz kalmayı tercih ediyoruz çünkü linççilerle bir şey tartışmanın, onları herhangi bir şeye ikna etmenin imkanı yok. Birbirinden farklı dönemlerde, farklı kesimler tarafından yapılan linçlerin bir araya getirilmesiyle karşı karşıyayız. Olur böyle şeyler, burası Türkiye...

"Zor bir iş yaptığımızın farkındayız ama bu linçleri hak etmediğimizin ama bir diğer yanıyla da hak ettiğimizin farkındayız. Çünkü işimizi iyi yapıyoruz, açık yapıyoruz, şeffaf yapıyoruz. Ve Türkiye'de her şeye rağmen her koşulda bağımsız ve özgür gazetecilik yapmanın mümkün olduğunu gösterdiğimiz için farklı kesimlerin çok ciddi şekilde bizden rahatsız olmasına neden oluyoruz. Onlara verdiğimiz rahatsızlık için de açıkçası özür falan dilemiyoruz."

Yorumlar (0)