RTÜK Üyesi Konuralp'ten Altaylı ve TELE 1'e yönelik cezalara tepki!

RTÜK Üyesi Okan Konuralp, Fatih Altayı'nın Erdoğan'ın yorgun göründüğü videosu ile ilgili kaleme aldığı yazıdan dolayı RTÜK'ün Altaylı'yı dolaylı cezalandırmasını ve TELE 1'e yönelik cezaya tepki gösterdi.

MEDYA 28.07.2021, 16:06 28.07.2021, 16:21
RTÜK Üyesi Konuralp'ten Altaylı ve TELE 1'e yönelik cezalara tepki!

Gazetekritik- RTÜK Üyesi Okan Konuralp, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda AKP ve MHP'nin çoğunlukta olduğu RTÜK'ün aldığı kararı eleştirdi.

Konuralp yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

RTÜK, F.Altaylı’nın Cumhurbaşkanı’nın bayram konuşmasına ilişkin değerlendirmelerini internet sitesinde yayınlaması nedeniyle ceza veremediği Habertürk’ü pas geçmedi. Altaylı’nın aylar önceki TFF değerlendirmeleri nedeniyle Bloomberg HT’ye ceza verdi.

RTÜK, Cumhurbaşkanı’nın bayram konuşmasıyla ilgili olarak Habertürk’e veremediği cezayı ise TELE1’den esirgemedi. Oysa yaşananlar insani olduğu kadar, bu insani durumla ilgili değerlendirmeler de fikir ve ifade özgürlüğünün güvencesi altındadır. Kararlar oy çokluğuyla alındı.

NE OLMUŞTU?

Habertürk yazarı Fatih Altaylı'nın 'O görüntüyü kim yayına verdi' başlıklı yazısının ilgili bölümü:


Habertürk yazarı Fatih Altaylı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yayınlanan bayramlaşma videosuyla ilgili bir yazı kaleme almıştı. "O görüntüyü yayına kim verdi" başlıklı bir yazı yazan Altaylı, Erdoğan'ın videolu bayram mesajında gözlerinin birkaç saniyeliğine kapandığı görüntüler için şu iddialarda bulundu:

*Cumhurbaşkanı, sözlerinin ortasında derin bir iç çekiyor ve gözlerini kapatıyor, uyuklar gibi oluyor ve bir an, sanki içi geçmişçesine susuyordu. 

Bu durumun nedenlerini bilemem. Aşırı yorgunluk, rahatsızlık veya başka bin türlü şey olabilir. Aklım ermez. Ancak bu görüntülerin yayınlaması gerçek anlamda bir rezalettir.

Yorumlar (0)