RTÜK'ten Spotify kararı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), uluslararası müzik platformu Spotify’ın lisans başvurusunu onayladı. Üst Kurul, yerel radyo ve televizyonların kanal/frekans taksit ücretlerini ise 4 ay erteledi.

MEDYA 05.05.2021, 16:46 05.05.2021, 16:48
RTÜK'ten Spotify kararı

Geçen yıl, yayıncıların ödemek durumunda olduğu Reklam Üst Kurul Paylarını 3 ay erteleyen ve medya kuruluşlarının RTÜK’e ulaştırma yükümlülüğü bulunduğu Yeminli Mali Müşavir Raporu ile Bilanço ve Gelir Tablosu gönderme süresini öteleyen Üst Kurul, yerel yayıncılar için yeni bir karar daha aldı.

Üst Kurul, yaptığı toplantıda, 6112 sayılı Kanun’a göre RTÜK’ün gelirleri arasında yer alan karasal ortamdan yayın yapan kamu ve özel medya hizmet sağlayıcı kuruluşlardan alınan televizyon kanal, multipleks kapasite ve radyo frekans yıllık kullanım ücretlerinin temmuz taksitine ilişkin düzenleme kararı aldı. RTÜK, her yılın ocak, nisan, temmuz ve ekim aylarında olmak üzere, dört eşit taksitte ödenen frekans ücretinin yaz ödemesini 4 ay erteledi.

Koronavirüs salgınından ve bu kapsamda alınan tedbirlerden olumsuz etkilenen yerel yayıncıların ekonomik yüklerini hafifletmek amacıyla son ödeme tarihi 31 Temmuz 2021’deki temmuz ayı kanal/frekans taksit ücretlerinin son ödeme tarihi, 30 Kasım 2021 olarak belirlendi.

SPOTİFY LİSANS ALDI

Üst Kurul ayrıca, internet üzerinden isteğe bağlı yayıncılık lisansı başvurularını değerlendirerek, uluslararası müzik platformu Spotify’ın başvurusunu inceledi ve kuruluşa lisans verdi. Spotify, RTÜK’ten aldığı isteğe bağlı yayıncılık lisansıyla 10 yıl süreyle Türkiye’de faaliyetlerini sürdürebilecek.

Yorumlar (0)