Nagehan Alçı: Kaftancıoğlu 9 yıl 8 aylık hapis cezasını sosyalist Doğu Alman ceza hukuku zihniyeti ile aldı

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yağdırılan 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasını "sosyalist Doğu Alman ceza hukuku zihniyeti"nin verdiğini söyledi.

MEDYA 07.09.2019, 18:36
Nagehan Alçı: Kaftancıoğlu 9 yıl 8 aylık hapis cezasını sosyalist Doğu Alman ceza hukuku zihniyeti ile aldı

Alçı, "Solcu da olsa sağcı da olsa özgürlükçü-sol ya da özgürlükçü-sağ olmadıktan sonra böyle bir aşırı sol ya da aşırı sağ anlayışın Türkiye’ye sadece zararı dokunacaktır" dedi. 

Alçı'nın "Canan Kaftancıoğlu ve liberalizm ihtiyacı" başlığıyla yayımlanan yazısının ilgili bölümü şöyle: 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yargılandığı davada 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezasına hükmedilmesi Türkiye’yi iyiye, doğruya, adalete ve huzura götürecek bir karar mıdır? Yoksa tam aksi midir?

Ben ikincisi olduğu kanaatindeyim. Ana muhalefet partisinin İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu attığı tweetler yüzünden böyle bir hapis cezası alamaz, almamalı.

Ayrıca bu tweetler çok eski tarihli. O zaman da CHP PM Üyesi olan Kaftancıoğlu ile ilgili suç duyurusu yapılmış ama savcılar ilgilenmemiş ve bir kısmına da takipsizlik vermiş.

Şimdi 23 Haziran seçimlerinden sonra yeniden apar topar bu cezanın verilmesi akıllara Doğu Almanya ceza hukuku mantığını getiriyor. Doğu Alman sosyalist rejiminde “Konjonktürel operasyonel hukuk” diye bir kavram vardı.

(...)

İstanbul İl Başkanı olduktan sonra daha mutedil bir çizgiye doğru yöneldiğini gördüm. Umarım şimdi liberalizm ve hukukun üstünlüğü kavramlarının önemini anlamıştır Kaftancıoğlu. İşte şimdi kendisi de tam sosyalist Doğu Alman ceza hukuku zihniyeti ile 9 yıl 8 ay 20 gün hapis cezası aldı.

Yazının tamamı için tıklayın

Yorumlar (0)