Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’a Bahçeli’nin bozkurt heykelleri önünde poz verdirten koşullar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'yi 31 Temmuz'da evinde ziyaret etti

MEDYA 04.08.2019, 11:36
Murat Yetkin yazdı: Erdoğan’a Bahçeli’nin bozkurt heykelleri önünde poz verdirten koşullar

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın MHP lideri Devlet Bahçeli'nin evine gerçekleştirdiği ziyaretin arka planını yazdı. Yetkin, Erdoğan-Bahçeli görüşmesinin öncesinde ve sonrasında yaşanan gelişmeleri değerlendirdiği yazısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'ekonomik durgunluk, S-400/F-35 krizi, AKP içinde yaşanan gerilim ve yerel seçim sonucunun' etkisiyle MHP'nin desteğine tutunmaya devam edeceğini söyledi. 

Yetkin, MHP liderinin evinde gerçekleşen görüşmenin öncesinde yaşanan iki gelişmeyi aktararak, birinin Milli Güvenlik Kurulu toplantısı, diğerinin de Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu'nun Tayland'da, Çin’in Uygur bölgesindeki Türklere yönelik insan hakları ihlalleri için bir heyet gönderileceğini açıklaması olduğunu belirtti. 

Murat Yetkin, Erdoğan-Bahçeli görüşmesini değerlendirdiği yazısında şu değerlendirmeyi yaptı:

"Erdoğan bir yandan ekonomik durgunluk, bir yandan S-400/F-35 krizi, bir andan AK parti içindeki çatlaklar ve yerel seçim yenilgisinin psikolojik baskısı altında kendisini hiç rahat hissetmiyor. Bulduğu en kolay çözüm, MHP lideri Bahçeli’nin desteğine tutunmaya devam etmek ve onu güçlendirmek için çalışmak gibi görünüyor.

Bu kendisi ve partisine hayır getirecek bir yöntem midir? Onu zaman gösterecek. Ancak uluyan bozkurt heykelleri arasında Bahçeli’nin terasında verilip Cumhurbaşkanlığı sitesinde yayınlanan fotoğrafın arka planını bu şekilde tahlil etmek mümkün"

Yetkin'in yazısının tamamı için tıklayın.

Yorumlar (0)