Murat Yetkin: Erdoğan'ın taktiği CHP ile İYİ Parti arasını açmak

Gazeteci Murat Yetkin, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yeni taktiğinin CHP ve İYİ Parti'nin arasını açmak olduğunu söyledi.

MEDYA 27.04.2019, 20:18
Murat Yetkin: Erdoğan'ın taktiği CHP ile İYİ Parti arasını açmak

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bugün Kızılcahamam'da danışma kampını açarken yaptığı konuşmada İYİ Parti'nin ismini anmadığına dikkat çeken Yetkin, Erdoğan'ın "İstanbul seçimleri tekrarlandığı takdirde, CHP’yi HDP ile hatta PKK ile bir göstererek 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’na oy veren İYİ Parti seçmeninin sandığa gitmemesini sağlamayı" hedeflediğini belirtti.

Murat Yetkin’in kişisel bloğunda yayımlanan ‘Erdoğan’ın yeni taktiği CHP ile İYİ Parti’nin arasını açmak’ başlıklı yazısı şöyle:

"Erdoğan’ın İYİ Parti’ye dokunmamasının nedeni, sadece –Pazartesi günü önemli açıklamalar yapacağı öne sürülen- MHP lideri Bahçeli’ye karşı elinde bir koz tutma çabası değil. Bununla birlikte, İstanbul seçimleri tekrarlandığı takdirde, CHP’yi HDP ile hatta PKK ile bir göstererek 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu’na oy veren İYİ Parti seçmeninin sandığa gitmemesini sağlamak.

Tutar mı? Konuştuğum İYİ Parti kurmayları “Bizim seçmen eğitimli, bu oyuna gelmez” diyor. YSK’nın İstanbul’da seçim tekrarına gitmesi halinde şapkadan daha neler çıkacağını bilmiyoruz. Erdoğan’ın konuşmasında “Adalet ve İçişleri Bakanından Aile Bakanına kadar” talimat verdiğini “bunların” diye hitap ettiği CHP’nin üzerine her zeminde gidileceğini söylediği unutulmamalı. Ne de olsa 16 küsur yıllık devlet yönetim tecrübesiyle, neler yapılabileceğini bilerek konuşuyor Cumhurbaşkanı."

Yorumlar (0)