Murat Yetkin: 15 Temmuz hakkında bunları sormaya hakkım olduğunu düşünüyorum...

Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Fidan’ın ifade vermesi neden istenmedi?

MEDYA 15.07.2019, 20:54
Murat Yetkin: 15 Temmuz hakkında bunları sormaya hakkım olduğunu düşünüyorum...

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, bugün kaleme aldığı yazıda15 Temmuz darbe girişimi hakkında 15 soru sordu.

Yetkin, kaleme aldığı yazının girişinde, "15 Temmuz 2016 akşamı güvenli evinde oturup kimin kazanacağını beklemek yerine yönettiği gazetenin başına koşmuş, gazete basıldığında yüzüne silah doğrultulmuş halde darbeci askerleri vazgeçirmeye çalışmış, onlarla mahkemede hesaplaşmış, gayrı resmî Türkiye Demokrasi Platformundan gelen teklifle Avrupa ülkelerine darbenin iç yüzünü anlatan heyetlerde yer almış bir vatandaş olarak şu soruları sormaya hakkım olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Yetkin'in 15 Temmuz darbe girişimi hakkında sorduğu bazı sorular şöyle: 

Erdoğan, 2007’de Cumhurbaşkanlığı/e-muhtıra sonrası başlatılan Ergenekon.vb soruşturmalar kendisine“Laikçileri devletten temizliyoruz”,“Size suikast girişimi ortaya çıkardık”diye sunulurken Fethullahçıların asıl olarak orduda, yargıda,üniversite ve sivil toplumda kendilerine ayak bağı olabilecek isimleri yoldan temizlediğini göremedi mi? Gerçekten bunları göremeyecek kadar saf ve naif Anadolu çocukları olduklarına mı inanmamızı istiyor AK Parti yöneticileri?

- Fethullahçı emniyet ve yargı mensupları 2009’da Bülent Arınç’a suikast düzenleneceği iddiasıyla Özel Kuvvetler Komutanlığında, devletin en gizli bilgilerinin saklandığı “Kozmik Oda”ya girdi. O bilgilerin de “ABD’de bir adrese” gönderilip gönderilmediği halen bilinmiyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu idi. Sivilleşme görüntüsü altında kendi yönetimlerindeki devlet sırlarının bu şekilde sıfırlanmasının sonuçlarını nasıl göremediler?

- Meclis 15 Temmuz’u Araştırma Komisyonunun Fethullahçıların siyasi bağlantılarını ortaya çıkarmasını neden engellendi? Kalkışma gecesi en kritik iki mevkide bulunan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Fidan’ın ifade vermesi neden istenmedi? Bank Asya’ya fatura yatıran vatandaş FETÖ’cü diye işinden, belki özgürlüğünden olurken, neden bir dönem Fethullahçıların gayrı resmî sözcüsü gibi davranan AK Partililer hâlâ ortalarda?


Yetkin'in "15 Temmuz, 15 soru" başlıklı yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz

Yorumlar (0)