İsmail Saymaz: AYM'den İçişleri Bakanlığı'na kadar her kurumun ışıklarını yandırdığı şu günlerde, “ışıl ışıl bir karanlıkta” ilerlediğimiz aşikar…

Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz, Anayasa Mahkemesi Üyesi Engin Yıldırım'ın "Işıklar yanıyor" paylaşımıyla başlayan tartışmaları köşesinde yorumladı. Saymaz, "AYM'den İçişleri Bakanlığı'na, her kurumun ışıklarını yandırdığı şu günlerde, 'ışıl ışıl bir karanlıkta' ilerlediğimiz aşikâr…" görüşünü savundu.

MEDYA 15.10.2020, 12:03 15.10.2020, 12:16
İsmail Saymaz: AYM'den İçişleri Bakanlığı'na kadar her kurumun ışıklarını yandırdığı şu günlerde, “ışıl ışıl bir karanlıkta” ilerlediğimiz aşikar…

Saymaz, "Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, 'Işıklar yanıyor' şeklindeki tweeti atmasaydı, siyasi iklime bakarak karar veren yargı erkinin her geçen gün iktidarın hukuk bürosuna dönüştüğünü konuşacaktık belki de. Yıldırım'ın darbe göndermesi diye yorumlanan sorumsuz paylaşımı, hukukta yaratılan onarılmaz hasarın ele alınmasını imkânsızlaştırdı ve belirsiz bir geleceğe öteledi." düşüncesini dile getirdi. 

İŞTE SAYMAZ’IN YAZISI

Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım, “Işıklar yanıyor” şeklindeki tweeti atmasaydı, siyasi iklime bakarak karar veren yargı erkinin her geçen gün iktidarın hukuk bürosuna dönüştüğünü konuşacaktık belki de. Yıldırım’ın darbe göndermesi diye yorumlanan sorumsuz paylaşımı, hukukta yaratılan onarılmaz hasarın ele alınmasını imkansızlaştırdı ve belirsiz bir geleceğe öteledi.

ERSAN ŞEN’İN ÖNERİSİ

Prof. Dr. Ersan Şen’e göre İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına ya savcılık ya da Berberoğlu itirazda bulunmalı.

Karar üç günde düzeltilmezse evrak İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nin önüne gider. Mahkeme kabul ya da ret yönünde görüş bildirir.

Ret halinde kanun yolları tükendiği için yeniden AYM’ye başvurulmalı.

Şen, AYM üyesi Engin Yıldırım’ın iyi niyetli olmadığını ifade ediyor.

Yıldırım hakkında AYM’de disiplin soruşturması yapılabileceğini, 3’te 2 oyla görevden el çektirilebileceğini vurguluyor.

Bu kavga nasıl biter; şimdilik tahmin etmek güç.

Ancak AYM’den İçişleri Bakanlığı’na, her kurumun ışıklarını yandırdığı şu günlerde, “ışıl ışıl bir karanlıkta” ilerlediğimiz aşikar…

Yorumlar (0)