Gerici Akit’ten 1 Mayıs provokasyonu

Yaptığı haberlerle siyasileri hedef gösteren, hakaretler savuran ve iftira atan gerici Yeni Akit bu sefer de 1 Mayıs’ta Taksim’de olacağını açıklayan Halkın Kurtuluş Partisi’ni (HKP) hedef göstererek yeni bir provokasyona imza attı.

MEDYA 24.04.2019, 10:06
Gerici Akit’ten 1 Mayıs provokasyonu

Gerici Yeni Akit'in internet sitesinde yer alan haberde, muhabirinin görüştüğü HKP yöneticilerinin 1 Mayıs’ta Taksim’de olma konusunda kararlı olduklarını vurgulamaları ‘provokasyon’ olarak adlandırıldı.

Onlarca ulusal ve uluslararası mahkemenin ‘Taksim’de 1 Mayıs kutlamalarının yasaklanmasının hukuki dayanağı olmadığı’ yönündeki kararına rağmen Taksim yasağı sürüyor.

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), bu yıl da daha önceki yıllarda olduğu gibi 1 Mayıs’ta Taksim’e çıkmak için mücadele edeceğini, AKP’den icazet alınarak başka alanlara gitmenin 1 Mayıs ruhuna aykırı olduğunu açıkladı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB bileşeni ise her yıl olduğu gibi önce 1 Mayıs’ta Taksim’de olacaklarını açıklarken sonrasında ‘izin verilmezse izinli alanlara gidileceği’ yönünde açıklama yaparak Taksim’den vazgeçeceklerini belirtti.

YENİ AKİT GÖREVDE!

Sık sık siyasileri hedef gösteren, hakaretler eden, gericiliğin propagandasını yapan Yeni Akit de HKP ve diğer kurumların 1 Mayıs tutumlarına ilişkin haberinde bu işlevini yerine getirmeyi ihmal etmedi. Sitelerinde yer alan haberde Yeni Akit muhabirine açıklama yapan HKP yöneticisinin, “Geçen yıl da 1 Mayıs’ı Maltepe alanında kutlayan DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipler Birliği’nin kararlarını tanımıyoruz. Ne olursa olsun bu yıl da Taksim’e ulaşmak ve kutlamaları orada gerçekleştirmek için elimizden geleni yapacağız.” açıklaması ‘provokasyon’ olarak lanse edilerek HKP hedef gösterildi.

Yeni Akit daha önce de TSK’daki türban serbestliğinin iptali için Danıştay’da idari dava açan HKP’yi ve mütalasında serbestliğin ‘laiklik ilkesi’ne aykırı olduğunu belirten savcıyı hedef göstermiş, ‘davayı açanlarla savcının iletişim halinde olduğunu’ iddia ederek olayı iftiraya vardırmıştı.

Yorumlar (0)