banner773

"Gazeteciler cehennemi yaşıyor"

Yarkadaş: "Gazetecilerin sürekli gözaltına alınması, hem özgürlüklerinin gaspı, hem de haber alma hakkının ortadan kaldırılmasıdır. Gazetecilere yönelik baskı ve şiddet sistematik bir hal almıştır."

MEDYA 11.05.2019, 13:18
"Gazeteciler cehennemi yaşıyor"

CHP 26. Dönem Milletvekili - Gazeteci Barış Yarkadaş, gazetecilere yönelen şiddetin sistematik bir hale dönüştüğünü belirtti. 

"Türkiye gazeteciler için tam bir cehenneme döndü" ifadesini kullanan CHP'li Yarkadaş, sosyal medya hesabında şu görüşleri paylaştı: 

"Türkiye gazeteciler için tam bir cehenneme döndü. Zeynep Kuray Mısır Çarşısı'nda haber takip ederken, İrfan Tunççelik Bakırköy Hapishanesi önündeki eylemi izlerken, Canan Coşkun 2015 tarihli davadaki para cezası nedeniyle gözaltına alındı. Yavuz S. Demirağ, saldırıya uğradı.

Yeniçağ Yazarı Yavuz Selim Demirağ'a beyzbol sopalarıyla saldırma cesaretini kim nereden buluyor? İktidar, bu alçak saldırının ardından tek kelime bile etmedi. İçişleri Bakanı ve diğer yetkililer, muhaliflere yönelik saldırıları görmezden gelerek ülkeyi yönetemezsiniz.

Cezaevindeki çocuklarının ölümünü engellemek isteyen annelerin feryadını haberleştiren gazeteciler Zeynep Kuray ile İrfan Tunçbilek'in 24 saattir gözaltında tutulması medyaya gözdağı ve "Bu tür haberleri izlemeyin" uyarısıdır. Bu tutum halkın haber alma hakkını engellemektir.

Keza Gazeteci Canan Coşkun'un 2015'teki bir davadan dolayı 12 bin TL tazminat cezasına çarptırılması 24 saattir bu yüzden gözaltında tutulması da özgürlüğünün gaspedilmesidir. Seçimler yaklaşırken, muhalif gazetecilere yönelik baskı ve şiddet sistematik bir hal almıştır.

Cehennemi yaşayanlar sadece gazeteciler değil kuşkusuz...Dün ODTÜ'lü öğrencilere, bugün ise SES üyesi sendikacılara yönelen polis şiddeti, herkesin vicdanını kanatmıştır. Sorunlara çözüm üretemeyen iktidarın, çareyi şiddette araması, siyaseten iflas ettiklerinin göstergesidir."

Yorumlar (0)