Deniz Zeyrek: Erdoğan'ın sahadan çekilmesinin Yıldırım'ın işine yarayacağı tezi konusunda kafalar karışık

Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, AKP ve CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının stratejilerini yazdı. Zeyrek, 31 Mart öncesi 16 ilçede miting yapan Erdoğan sessiz kalmasını da değerlendirdi.

MEDYA 12.06.2019, 12:47
Deniz Zeyrek: Erdoğan'ın sahadan çekilmesinin Yıldırım'ın işine yarayacağı tezi konusunda kafalar karışık

Zeyrek, Erdoğan ve Bahçeli'nin sahadan çekilmesi, Yıldırım'ın küskün AKP tabanına ve Kürt seçmene verdiği sıcak mesajlar, diğer taraftan İmamoğlu'nun Soylu ve Ordu Valisi'yle girdiği polemiklerde yıpratılmasının farkın düşmesini sağladığını savundu.

Zeyrek'in yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Peki ne oldu da farklı bir tablo ortaya çıktı?
Biraz araştırınca şöyle bir sonuca ulaştım:
6 Mayıs'ta sıcağı sıcağına yapılan araştırmalarda, AK Parti'ye oy verenler de dahil, YSK kararına tepki çok yüksekti ve İstanbul'da iki aday arasındaki fark, İmamoğlu lehine 10 puana dayanmıştı.
Ancak, kampanya organizatörlerine göre haziran başından itibaren, Erdoğan ve Bahçeli'nin sahadan çekilmesi, Yıldırım'ın küskün AK Parti tabanına ve Kürt seçmene verdiği sıcak mesajlar, diğer taraftan İmamoğlu'nun Soylu ve Ordu Valisi'yle girdiği polemiklerde yıpratılması, farkın düşmesini sağladı.
Hem CHP'nin hem AK Parti'nin takip ettiği kamuoyu yoklamalarında dün itibariyle farkın 3 puan civarında olduğu gözlemleniyordu.
Ekibi televizyon tartışmasının da Yıldırım'ın lehine sonuçlar doğurmasını, farkın iyice azalmasını hedefliyor.
AK Parti'liler Bahçeli'nin sahada olmamasının, Yıldırım'ın Kürt seçmenlerden oy alma stratejisine katkıda bulunduğunu düşünüyor.

★★★

Ancak, oyu partisinin oyundan fazla olan Erdoğan'ın sahadan çekilmesinin Yıldırım'ın işine yarayacağı tezi konusunda kafalar karışık.
Bir tarafta “Erdoğan'ın varlığı, sandığa gitmeyen muhalifleri konsolide ediyor” diyenler, diğer tarafta “Sandığa gitmeyen AK Parti'lileri Erdoğan harekete geçirebilir” görüşünü savunanlar var.
Eldekilerle detaylı analiz yapmak zor ama gelecek 10 günde durum değişmezse ve 23 Haziran'da yine İmamoğlu kazanırsa, iktidar kanadında “kaybeden Erdoğan, Bahçeli ya da ittifak partileri değil, sadece Yıldırım'dır” denileceğini öngörmek zor olmayacak."

Yorumlar (0)