Cüneyt Özdemir'den Faruk Bildirici'ye ilginç çıkış!

Dönem dönem yaptığı yayınlar ile AKP'ye destek veren Özdemir, iktidarın zayıfladığı bugünlerde yeni medyanın yüzde 90'ın satılmış olduğunu söyleyerek yeni medya düzeninin kurucularından biri olduğunu iddia etti.

MEDYA 24.02.2022, 00:20
Cüneyt Özdemir'den Faruk Bildirici'ye ilginç çıkış!

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici reklam içerikli paylaşım yapması nedeniyle Nevşin Mengü'ye tepki gösterdi.

Bildirici sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Nevşin Mengü, örtülü reklam yerine artık "#işbirliği etiketi de ekleyerek açıkça reklam yapmaya başlamış. Instagram hesabında bir vitamin desteğinin reklamını yapıyor. Bir gazeteci olarak mesleğinin güvenilirliğini bir ürünün pazarlaması için kullanması meslek ilkelerine aykırı" dedi.


Bu paylaşım sonrası Cüneyt Özdemir ise attığı tweetler ile Bildirici'ye tepki gösterdi.


İşte Özdemir'in Bildirici'ye yönelik o tweetleri:

Reklamda sınır ne olacak elbette tartışabiliriz. Neyin reklamını yapar yapmaz bunu da tartışabiliriz. Siyaset reklamını nasıl yapacak bu da tartışılır ama sizin kutsal bellediğiniz medya patronlarının yazdığı etik kurallardan değil. Yeni bir medya düzeni kuruluyor...

Bunu sizin kutsal bellediğiniz 'evrensel' dediğiniz kurallarla değil. Yeni dünyanın gereksimleriyle, İhtiyaçlarımızla hatta kuralları BİZ yazarak size rağmen kuracağız. Kuruyoruz da zaten... Siz kendinizden bu kadar eminseniz. Gidin bu köhne kurallarınızı başkalarına satın!!!

Bu alıntı yaptığınız metne de ayrıca itirazım var. İşadamlarına ihtiyaç duymadan gazeteciler nasıl bir gelir modeli oluşturacaklar bunu da belirtir misiniz? İşadamlarının ya da çeşitli fonların gazetecilği 'satın' aldığı bir dönemde bu eleştirileriniz alkış alsa da gerçekçi değil

Eğer bir medya ombudsmanı olarak 'yeni medya'da kabul görecekseniz yaslandığınız bu ilkeleri de bir kez daha gözden geçirmenizi size saygı duyan bir gazeteci olarak tavsiye ederim. Bunlarin bazıları (kutsal metinler değil ve) tartışmaya açık duruma gelmiş 'referanslar' olabilir!!


Kimsenin gazeteciliği satılığı çıkardığı yok. Ayrıca sizin gazetecilik siciliniz bize ahmak kesmeye yetmez. Babıali koridorlarında hepimizin gazetecilik için verdiği emek, aldığı riskler, hayatını attığı riskler ortada. Siz kimsiniz de bize gazetecilik etiği dersi veriyorsunuz?


Ya sizin haberiniz olsa ne olur olmasa n'olur? Size rağmen bu medya düzenini biz kuruyoruz. Anlamak istemediğiniz şu, bu kurulan yeni medya düzeninde bütün bildik kuralları yıkıyoruz. Gelir modelini yeniden tanımlıyoruz. Kişisel medyalar inşa ediyoruz. 
Aklınız bunu almıyor!
Bu geceye kadar saygı duyuyordum ama Faruk Bildirici kendini bugün sıfırlamayı başardı. Medyanın %90'ı satılmış, ele geçirilmiş, yıkılmış beyfendi bize etik dersi veriyor. 
İnsanda biraz utanma olur... 
Bütün yollar kapandı yeni bir yol açıyoruz. 
Bunlarla da mücadele ederek...

Yorumlar (0)