banner773

AKİT TV “İZLEYİCİ MESAJI” DEYİP HEDEF GÖSTERİYOR

Akit TV’nin programlarında AKP muhalifi isimler, “İzleyici mesajı” kılıfıyla hedef gösteriliyor, hakaret ve iftiraya maruz kalıyor. Akit TV’nin sık sık bu şekilde hedef aldığı CHP’li Mahmut Tanal, Basın Konseyi’ne başvurdu.

MEDYA 24.10.2019, 13:07
AKİT TV “İZLEYİCİ MESAJI” DEYİP HEDEF GÖSTERİYOR

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, iktidarın desteğini arkasına alan Akit TV’deki “Gün Başlıyor” adlı programda, “İzleyici mesajı” adı altında şahsının hedef alındığı gerekçesiyle Akit TV ile sunucusu Yusuf Ozan Demir’i Basın Konseyi’ne şikayet etti.

“İZLEYİCİ MESAJI” DEYİP TANAL’I HEDEF ALDI

Tanal şikayet dilekçesinde, 20 Ekim 2019 tarihinde Akit TV’de “Gün Başlıyor” programını sunan Yusuf Ozan Demir’in, “İhtiyar” isimli izleyicinin mesajı olduğu iddiasıyla canlı yayında “Mahmut Tanal diye biri, ‘Kırmızı, sarı, yeşil özgürlüğün simgesi’ diyor. Türkiye’de bir kişi de ‘ben özgür değilim’ demedi ve bu adam milletvekili seçildi. Bu adam patavatsızın biri. Yani PKK renklerini özgürlüğün sembolü olarak pazarlıyor diyor, kendine İhtiyar diyen bir izleyicimiz” ifadelerini kullandığını belirterek, hedef gösterici, provokatif haber ve yayınlarıyla bilinen Akit TV’nin programcısının, şahsıma yönelik hakaretin aktarıcısı olduğunu, kişilik haklarına saldırıda bulunarak kendisini “Terör örgütü destekçisi” olarak hedef gösterdiğini aktardı.

 

MECLİS’TEKİ KONUŞMAMI ÇARPITTILAR

Akit TV’nin yaptığı gibi kamuoyunda “Aktroll” olarak bilinen iktidar yanlısı sosyal medya kullanıcıları ile medya organlarınca “Kırmızı, sarı, yeşil özgürlüğün simgesidir” şeklinde cımbızlanarak bağlamından koparılan, çarpıtılan konuşmayı, 14 Kasım 2017 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda yaptığını hatırlatan Tanal, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bir basın açıklaması sonrası kurşunların hedefi olan eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi anmak ve cenaze törenine katıldıkları için yapılan gayriinsani eleştirilere cevap vermek maksadıyla avukatlık cübbesini giyerek şöyle dediğini aktardı: “Rahmetli Tahir Elçi’nin cenazesinin üzerinde görülen bayrak, Diyarbakır Barosu’nun flamasıdır. Rahmetlinin üzerindeki bayrak olan Diyarbakır Barosu’nun flamasının renkleri kırmızı, sarı ve yeşil, trafik işaretlerinde de vardır. Kırmızı, sarı, yeşil; özgürlüğün, bağımsızlığın simgesidir ve aynı şeklide yeşil, sarı, kırmızının özgürlük simgesi olması nedeniyle 3 tane ülkenin bayrağı da aynı renktedir. Gerek beni gerek Sezgin Bey’i rahmetli Tahir Elçi’nin cenazesine katıldığımız için ve rahmetliyi terörist olarak gösteren zihniyeti kınıyoruz ve bizi hedef gösterenleri de kınıyoruz. Bugüne kadar özgürlük, barış için mücadele ettik, etmeye devam edeceğiz, bunun bedeli ölüm olsa bile.”

 

Yargıtay’ın ambleminde de bu üç rengin (sarı, kırmızı, yeşil) bir arada bulunduğunun görüldüğünü ifade eden Tanal, şöyle devam etti: “Aynı şekilde giydiğimiz avukatlık cübbelerimizde de sarı, kırmızı ve yeşil renkleri yer alıyor. O renklerin manasını, anlamını Mahmut Tanal olarak şahsım uydurmuş değildir. Kırmızı, sarı ve yeşilin Türk sancaklarının rengi olduğu da arşiv kayıtlarından anlaşılabilir.”


BASIN MESLEK İLKELERİ’Nİ İHLAL ETTİLER

CHP’li Mahmut Tanal, Akit TV ve sunucusu Yusuf Ozan Demir’in, Basın Meslek İlkeleri’nin “Kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez” şeklindeki 4’üncü maddesi ile “Gazeteci görevini, taşıdığı sıfatın saygınlığına gölge düşürebilecek yöntem ve tutumlarla yapmaktan sakınır” şeklinde tanımlanan 12’nci maddesine aykırı davrandığını vurguladı. Tanal, Akit TV ve sunucu Yusuf Ozan Demir hakkında Basın Meslek İlkeleri’ni ihlalden gereğinin yapılmasını talep etti.

AKİT TV “İZLEYİCİ MESAJI” KILIFIYLA SALDIRMAYI ALIŞKANLIK EDİNMİŞ

Diğer yandan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ağustos ayında yine Akit TV’deki “Gün Başlıyor” programında “İzleyici mesajı” adı altında hedef gösterilmişti. Programı sunan Ahmet Özdemir, terör örgütü IŞİD’in Suruç katliamının Taksim’de protesto edildiği ana ait bir fotoğrafı ekrana yansıtarak, görselin alt kısmına iliştirilen “Biri CHP, PKK değil’ demişti öyle mi? Buyurun, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Almanya’da PKK’nın mitinginde konuşma yapıyor” mesajı okumuştu.

Kendilerine gönderilen fotoğrafı yayınladıklarını savunan Akit TV sunucusu Özdemir, devamında “İnsanlar hep aşırı uçlarda böyle fotoğraflar veriyorlar, sonra da inkar ediyorlar ya da işte kandırıldık ettik falan bir sürü şeyler söylüyorlar ne yazık ki. Bu fotoğraf da gerçekten olacak şey değil” yorumunu yapmıştı.

AKP VE YANDAŞLARI BİZE SALDIRARAK HEDEF SAPTIRIYOR

Tanal, Akit TV’deki bu çarpıtmaya Twitter hesabı üzerinden sert tepki göstererek, “Çözüm sürecinde, Suruç’ta 33 gencin katledildiği bombalı saldırı, Taksim’de protesto edilmişti. Ben de bir konuşma yaparak katliamı kınamıştım. Akit TV ise okuyucu mesajı adı altında bu fotoğrafı yayınlayarak ‘Mahmut Tanal Almanya’da PKK mitinginde konuşma yapıyor’ iftirası atıyor. Malum çözüm süreciydi. Terör örgütü PKK’nın flamalarını, posterlerini alana sokan, izin veren Emniyet müdürüydü. Bir sorumlu aranıyorsa bu Emniyet ve AKP iktidarıdır. Hatta o dönem AKP iktidarı yapılanlarla, verilen izinlerle övünüyordu. Basına açıklama yapıyorlardı. Şahsım ve partim, bilinçli bir şekilde terörle yan yana gösterilmek isteniyor. Çözüm sürecinde neler yaşandığı elbet bir gün ortaya çıkacak. AKP ve yandaşları, bize saldırarak hedef saptırıyor. Terör örgütü posterlerine izin veren Emniyetti. Fark ettiğim anda alandan ayrıldım” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)