CHP'li Kara:Yüce Türk Milleti'nden özür dilemesi gerekenler 14 yıl boyunca PKK, FETÖ ve IŞİD'i büyütenlerlerdir

Nefi Kara,Yüce Türk Milleti’nden özür dilemesi gerekenler ise, 14 yıl boyunca çözüm diyerek PKK’yı, aynı menzile gidiyoruz diyerek FETÖ ve IŞİD’i büyütenler, bu ihanet şebekeleri ile aynı masada oturanlar ve Türk halkına bugün tüm bu acıları yaşatanlardır.

MECLİS 30.11.2016, 16:00 30.11.2016, 16:00
CHP'li Kara:Yüce Türk Milleti'nden özür dilemesi gerekenler 14 yıl boyunca PKK, FETÖ ve IŞİD'i büyütenlerlerdir

 

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara'dan AKP'li vekillerin açıklamalarına karşın bir basın açıklamasında bulundu. 

 

İşte Niyazi Nefi Kara'nın o açıklaması:

 

AKP Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğan Enç, Sena Nur Çelik, Hüseyin Samani, Mustafa Köse ve İbrahim Aydın’ın hakkımda yaptıkları ortak yazılı açıklamaya yanıt verme zorunluluğu doğmuştur. 

 

 

Sayın Cumhurbaşkanının 15 Temmuz hain darbe girişiminden haberi olduğuna dair yaptığım açıklama üzerine beni kınayan sayın vekillere 16 Temmuz gecesi saat 04.22’de Sayın Cumhurbaşkanının kendi sarf ettiği cümleleri geri dönüp okumalarını tavsiye ediyorum. “Bugün bildiğiniz gibi öğleden sonra bir hareketlilik ne yazık ki Silahlı Kuvvetlerimizin içinde mevcuttu” ifadelerini kendilerine bu vesile ile hatırlatmak isterim. 

 

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluşundan beri karşılaştığı en hain girişim olduğundan bahsettikleri 15 Temmuz Darbe Girişimini gerçekleştiren FETÖ ile 14 yıllık ortaklıkları nedeniyle bu girişimde kendi payları olduğunu da kabul etmeleri gerekmektedir. 

 

FETÖ örgütü ile ortaklıkları ortaya çıkmasın diye bu kadar feveran ettikleri herkesçe bilinmektedir. Bulunması için başına ödül konulan imamlar ile aynı etkinliklerde poz verenlerin suçlarını gizlemeye çalışmaktan başka bir şey değildir çabaları. 

 

 

Sayın Cumhurbaşkanı, 15 Temmuz sonrası çıkıp kendisi Türk Milleti’nden özür dilerken, bu AKP’li arkadaşlarımız ne yazık ki kendi bağlarının ortaya çıkmaması için uğraşıyor ve ne yazık ki Sayın Cumhurbaşkanı’nın samimiyetinden uzak, kendisini korumaktan uzak bir tavır sergiliyorlar. 

 

Açıklamalarına CHP’ye oy veren seçmenlerimizi de karıştıran bu arkadaşlara sormak istiyorum. AKP’ye oy veren seçmenin büyük çoğunluğu AKP içerisindeki FETÖ’cülerin ve FETÖ bağı bulunanların ne zaman temizleneceğini soruyorlar. Bu soruya verecekleri yanıtı merakla bekliyoruz. Ancak sıranın kendilerine gelmesinden korktukları için olsa gerek, her defasında bu soruları duymazdan geliyorlar. 

 

Bizler, kendileri gibi bir proje partisine mensup milletvekilleri değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni savaş meydanlarında kuran bir partinin milletvekilleriyiz. Halkın oyuyla ön seçimle gelen milletvekilleri olarak halkımıza duyduğumuz sorumluluk duygusunun birazını kendilerinde hissetseler idi, bugün kendilerini kurtarmak için mücadele edeceklerine, gerçekleri halka anlatmayı tercih ederler ve samimiyetlerini gösterirlerdi. 

 

Yüce Türk Milleti’nden özür dilemesi gerekenler ise, 14 yıl boyunca çözüm diyerek PKK’yı, aynı menzile gidiyoruz diyerek FETÖ ve IŞİD’i büyütenler, bu ihanet şebekeleri ile aynı masada oturanlar ve Türk halkına bugün tüm bu acıları yaşatanlardır. 15 Temmuz gecesi demokrasi ve millet iradesi uğruna canını tanklara siper eden 248 şehidimizden ve Türk Milletinden özür dilemesi gerekenler bizi kınamak için açıklama yapan AKP’li arkadaşlarımızdır. 

Yorumlar (0)