CHP'Li GAYE USLUER'DEN BAŞKANLAR TURU

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile görüşen Usluer, Anayasa görüşmeleri sırasında mecliste yaşananları anlattı. Usluer, sürecin çok zorlu geçtiğini, sabah saatlerine kadar görüşmelerin sürdüğünü ve Mecliste yaşanması hiç istenmeyen ve onaylanmayan durumların yaşandığını dile getirdi.

MECLİS 26.01.2017, 10:31 26.01.2017, 10:31
CHP'Li GAYE USLUER'DEN BAŞKANLAR TURU

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, Eskişehir’de üç belediye başkanını ziyaret etti. Referandum sürecinde nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında görüş alışverişinde bulundu. Usluer, “Bu karanlık bizi ürkütmesin, aydınlığı hep birlikte kucaklayacağız” dedi.





Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile görüşen Usluer, Anayasa görüşmeleri sırasında mecliste yaşananları anlattı. Usluer, sürecin çok zorlu geçtiğini, sabah saatlerine kadar görüşmelerin sürdüğünü ve Mecliste yaşanması hiç istenmeyen ve onaylanmayan durumların yaşandığını dile getirdi. Referandum sürecinin çok titizlikle yönetilmesi gerektiğini belirten Usluer, “Hayır oyunun çıkması bizim elimizde. ‘Hayır’ diyen vatandaşlar çok net. Kararsız olan ‘Evet’ demeyi düşünen vatandaşlar bu düşüncelerinde henüz net değil, çünkü neye evet dediklerini henüz bilmiyor. Bizim, anayasa değişikliği ile nelerden vazgeçmek zorunda kalacağımızı vatandaşa anlatmamız gerek” şeklinde konuştu.





Büyükerşen, meclis sürecini yakından takip ettiğini ve yaşananlardan üzüntü duyduğunu belirterek, “ Biz ne kadar istemezsek de meclis süreci tamamlandı ve referandum kararı çıktı. Bundan sonra yapılması gereken halka gidip neden hayır denmesi gerektiğini anlatmalıyız. Bunu yaparken de ideolojiden söz etmeden, lafı dolandırmadan direkt olarak anlatmalıyız. İnsanların hayır demek için çok fazla gerekçeleri var. Önemli olan bunu anlatabilmek” ifadelerini kullandı.





Gaye Usluer daha sonra Odunpazarı ve Tepebaşı belediye Başkanlarını da ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Sivil toplum kuruluşları ile omuz omuza hareket edilmesi gerektiği konusuna vurgu yapan Usluer, “Şehir merkezindeki üç belediyemizin başkanlarının da aynı kararlılıkta olmaları bizi çok güçlendiriyor. Bu karanlık bizi ürkütmesin, aydınlığı hep birlikte kucaklayacağız” dedi.

Yorumlar (0)