CHP'Lİ BARIŞ KARADENİZ:AKP HÜKÜMETİ EYT'LER İÇİN ÇÖZÜMSÜZLÜK ÜRETİYOR

“EYT’lerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çözüm var” diyen CHP’li Karadeniz, sorunun çözümü için AKP Hükümetinin istekli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

MECLİS 28.12.2016, 19:01 28.12.2016, 19:01
CHP'Lİ BARIŞ KARADENİZ:AKP HÜKÜMETİ EYT'LER İÇİN ÇÖZÜMSÜZLÜK ÜRETİYOR

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), mağduriyetlerinin giderilmesi için umutlu bekleyişlerini sürdürürken, hükümet kurmaylarının olumsuz açıklamaları ana muhalefet partisi CHP’nin eleştirilerine hedef oluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “takılmaya devam edecekler” açıklamasını “SGK’nın aktüeryal dengesi” ile savunurken CHP’li Karadeniz, “Haktan, adaletten bahseden AKP Hükümeti, hak ve adalet dengesini göz ardı ediyor. Aktüeryal dengenin ardına sığınmak binlerce insanımızın, mağdurların geçim sıkıntısını gidermiyor. Çözüm değil çözümsüzlük üretiyorsunuz” dedi.

 

 

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun “takılmaya devam edecekler” açıklamasını talihsizlik olarak değerlendirmiş ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi vermişti. “EYT’lerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve haklarının iade edilmesi için bir talimat verecek misiniz” diye soran CHP’li Karadeniz’e, Bakan Müezzinoğlu’dan “SGK’nın aktüeryal dengesi bozulur” yanıtı geldi. Bakan Müezzinoğlu sistemin aktif pasif dengesinin önemli olduğunu, aktif pasif oranının emeklilik yaşından doğrudan etkilendiğini belirterek, “Emeklilik sistemlerinde finansal sürdürülebilirliğin temel sigortacılık ilkeleri içinde devam edebilmesinde yaş önemli parametrelerden biridir. Dolayısıyla, yaş ile ilgili bir düzenleme Kurumun aktüeryal dengesini olumsuz etkileyecek ve hazine transferlerinin artmasına sebep olacaktır” dedi.

 


CHP Milletvekili Barış Karadeniz, Bakan Müezzinoğlu’nun yanıtını değerlendirirken AKP Hükümetinin EYT’ler için iyi niyetli olmadığını, çözüm yerine çözümsüzlük ürettiğini savundu. Devletin, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırma ve gerekli şartları hazırlama görevlerinin Anayasa’da hükmettiğine dikkat çeken Karadeniz şunları söyledi:

 

 

“SGK’nın sürdürülebilirlik adına aktif pasif dengesinden elbette korunmalıdır. Fakat bozulan başka dengeler var. AKP hükümeti, aktüeryal dengeyi savunurken; emek verip, verdiği emeğin karşılığı emeklilik hakkını elde eden insanlarımızı mağduriyete, bir anlamda zorunlu çözümsüzlüğe ve mutsuzluğa itiyor. AKP Hükümeti, hak ve adalet dengesini göz ardı ediyor. Aktüeryal dengenin ardına sığınmak binlerce insanımızın, mağdurların geçim sıkıntısını gidermiyor. Çözüm değil çözümsüzlük üretiyor.”

 

“EYT’lerin mağduriyetlerinin giderilmesi için çözüm var” diyen CHP’li Karadeniz, sorunun çözümü için AKP Hükümetinin istekli olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)