Ünlülerden geldiği iddia edilen o mesajlar meğerse gerçek değilmiş!

Sosyal medyada bazı kullanıcılar ve ünlü isimler, bir sahtecilik uygulaması kullanarak, dünyaca ünlü isimlerin kendilerine Instagram'da direkt mesaj attığını ileri sürüyor. Bu paylaşımların nasıl kurgulanıp uygulandığı ortaya çıktı.

MAGAZİN 26.03.2018, 11:53 26.03.2018, 11:53
Ünlülerden geldiği iddia edilen o mesajlar meğerse gerçek değilmiş!

Günümüzde sosyal medya fenomeni olarak tanınan bazı kişiler ve birçok ünlü isim, dünyaca tanınmış starlardan kendilerine gelen mesajları sosyal medya hesaplarında paylaşarak takipçi sayısını artırmayı amaçlıyor.

Özellikle Cansu Taşkın adlı model sık sık Cristiano Ronaldo’nun kendisiyle iletişim kurduğunu iddia ederek gündeme gelmeyi başarıyor. Ancak bu durum sanıldığı gibi değil.

Popüler figürlerle iletişim halinde olduğunu söyleyen bu hesap sahiplerinin Google Play Store ve App Store üzerinden indirilen bir program sayesinde kendilerine, dünyaca ünlü isimlerin adını kullanarak mesaj yazdıkları ve bunu bazı programlar sayesinde gerçekleştirdikleri ortaya çıktı.

Peki bu nasıl gerçekleşiyor? 

Akıllı telefonlar için oluşturulan bir program ile Instagram’dan sahte DM konuşması yapmak mümkün. Telefonuna yüklenen uygulama açılınca, menüden en alttaki Yeni Mesaj butonuna basılıyor. Daha sonra sahte DM oluşturulacak kişinin profil bilgilerini (kullanıcı adı, profil resmi) ayarlayarak kaydet seçeneği tuşlanıyor. Ardından konuşma ekranına giriliyor ve direkt mesaj yazma kutusundan mesaj yazılıyor. Mesaj gönderen taraf olmak isteyenler, gönder butonunun yanında bulunan okun yeşil olmasına dikkat ediyor.

SAHTECİLİK PROGRAMININ DİĞER ÖZELLİKLERİ

Sahte DM sohbet diyaloğu düzenleyebilirsiniz.
İstediğiniz mesajı kısıtlama olmadan yazabilirsiniz ve fotoğraflı mesaj da gönderebilirsiniz.
Mesaj almak istediğiniz kişinin profil resmini belirleyebilirsiniz.
Gönderilen mesajı Görüldü/Görülmedi olarak işaretleyebilirsiniz.
Mesajın gönderildiği tarihi ve saati dilediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.
Oluşturduğunuz sahte mesajları daha sonra değiştirebilirsiniz.

 

appstore

Cansu Taşkın, Real Madrid’in yıldız ismi Cristiano Ronaldo’nun kendisine mesaj attığını ve görüşme talep ettiğini öne sürmüştü. Cansu Taşkın’ın bu paylaşımı akıllara Cansu Taşkın da mı bu programı kullanıyor sorusunu getirdi. Bunun yanı sıra Cristiano Ronaldo’nun Taşkın’ı Instagram hesabından takip etmediği de biliniyor.

 

cansutaskin

 

cansutaskin5

‘İşte Benim Stilim’ isimli yarışmayla ünlenen Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler geçtiğimiz sene Eser Yenenler ve Murat Boz ile Yenenler’in evine girerken görüntülenmişti. Bu olay sonrası magazin basınında kendisine yer bulabilen Bahar Candan’ın da sahte mesajlaşma uygulamasını kullandığı ortaya çıktı.

baharcandan1

Bir süre önce şarkıcı Buray’ın bazı Instagram kullanıcılarına mesaj attığı ileri sürülmüş ancak genç şarkıcı bir açıklama yaparak iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurmuştu.

 

buray

Yorumlar (0)