Ünlü oyuncu Mehmet Yağmur koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

30 yıl boyunca rol aldığı 110 sinema filminde birçok kaza geçiren, ölümlerden dönen Mehmet Yağmur, yakalandığı Kovid - 19 nedeniyle 3 günde hayatını kaybetti.

MAGAZİN 05.10.2020, 09:21 05.10.2020, 09:24
Ünlü oyuncu Mehmet Yağmur koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Mehmet Yağmur...
Türk sinemasının karakter oyuncusu.
30 yıl boyunca birçok tehlikeli sahnede çeşitli badireler atlattı.
Ne var ki Kovid - 19'a 3 günde yenik düşerek hayatını kaybetti.

Mehmet Yağmur, 1959'da 17 yaşındayken Malatya'da kendisine bir gelecek göremediği için İstanbul'a gitmek istedi. Ne var ki henüz reşit değildi ve ailesi gitmesine izin vermedi.
Mehmet Yağmur, bunun üzerine kaçak olarak bindiği trenle İstanbul'a kaçtı.
İlk günler parklarda yatan, aç kalan Mehmet Yağmur, Kapalıçarşı'da seyyar satıcılık yaparak kalem, tarak, defter satmaya başladı.
Günlerden bir gün seyyar tablasına el koyan zabıtayla kavga ettikten sonra Kapalıçarşı'dan kaçarak Yeşilçam Sokağı'na gitti. Orada tanıştığı kişinin aracılığıyla film setlerinde ışıkçılık yapmaya başlayan Mehmet Yağmur, 1970'te oyuncu olarak kamera karşısına geçti.

'Bin Yıllık Yol' adlı sinema filminde kavga sahnelerinde rol alacak bir oyuncunun sete gelmemesi üzerine yönetmen Yılmaz Duru'nun "Mehmet, seni oynatalım" demesiyle oyunculuk kariyeri başlayan Mehmet Yağmur, 2000'e kadar 110 filmde 'Kötü adamı' canlandırdı. Birçok filminde başrol oyuncuların savurduğu yumruklar yanlışlıkla yüzüne gelen ve çeşitli set kazaları yaşayarak ölümlerden dönen Yağmur, geçtiğimiz günlerde yaşadığı Malatya'da Kovid - 19'a yakalandı. 78 yaşındaki Mehmet Yağmur, tedavisinin 3'üncü gününde hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)