Tuba Büyüküstün yaşadığı talihsizliği anlattı!

Uzun bir zamandır dizi setlerinde yer almayan oyuncu Tuba Büyüküstün, setlerin güvensizliğinden yakındı ve başına gelen talihsiz bir olayı anlattı.

MAGAZİN 02.05.2020, 01:00
Tuba Büyüküstün yaşadığı talihsizliği anlattı!

Uzun bir zamandır dizi setlerinde yer almayan oyuncu Tuba Büyüküstün, setlerin güvensizliğinden yakındı ve başına gelen talihsiz bir olayı anlattı.

Virüs salgını sonrası birçok ünlü isim kendilerini evde karantinaya aldılar. Artık evden canlı yayınlara katılan ünlüler, ya takipçileriyle canlı yayınlar yapıyorlar ya da uzaktan bağlantı kurup söyleşilere katılıyorlar. Güzel oyuncu Tuba Büyüküstün, YouTube'dan bir söyleşiye katıldı ve önemli bir itirafta bulundu.

Moderatörlüğünü yapımcı Elif Dağdeviren'in üstlendiği, TÜRSAK Vakfı, Denizbank işbirliğyle düzenlenen ‘4. Denizbank ile Senaryo İlk Film Yarışması’ kapsamında ilk senaryo jürisiyle söyleşi programına katılan Büyüküstün, setlerde yeterli derecede önlem alınmadığından yakındı.

"Önlemler alınırsa dönüş yaparım": Dizi setlerindeki yetersiz güvenlik önlemlerinden şikayet eden başarılı oyuncu Tuba Büyüküstün, gereken önlemler alındığı taktirde geri dönüş yapabileceğini belirtti.

"Az kalsın sette boğuluyordum": Çekimlerde korunmadıklarını aktaran Büyüküstün, “Sete kiminle çıktığınız çok önemli. Bu biraz da güven meselesi. Bir keresinde sette boğuluyordum. Yeterince korunduğumuzu düşünmüyorum. Eğer ki bana güven verirlerse ve gereken önlemleri alırlarsa sete giderim, neden gitmeyeyim?” dedi.

Geçtiğimiz günlerde de oyuncu Cansu Dere, bir iddiaya göre, meslektaşı Büyüküsütn için söylediği "Erkek gibi bir vücudu var" sözleriyle gündeme gelmişti. Dere, daha sonra yaptığı açıklamada asla böyle bir şey demediğini ifade etti.

Peki, Tuba Büyüküstün Kimdir?

Tuba Büyüküstün 5 Temmuz 1982 yılında İstanbul’da doğdu. İstanbul Özel Doğuş Okulları’ndan ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Sahne Dekorları ve Kostüm Tasarımı bölümünden mezun oldu. Üniversitede okurken reklam filmlerinde rol aldı.

2003 yılında Aydın Bulut'un yönettiği ve Kanal D’de yayınlanan Sultan Makamı adlı dizinin son 4 bölümünde oynayarak, dizi oyunculuğuna başladı. 2004 yılında Çağan Irmak'ın yönettiği ve Kanal D’de yayınlanan Çemberimde Gül Oya adlı dizide Zarife karakterini canlandırarak adından söz ettirdi.

Yine aynı yıl Cemal Şan'ın yönettiği Gülizar adlı televizyon filminde Gülizar karakterini canlandıran Büyüküstün, bu rolüyle Sırbistan-Karadağ Uluslararası TV Festival Bar’da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

2005 yılında Aydın Bulut’un yönettiği ve Kanal D’de yayınlanan Ihlamurlar Altında adlı dizide Bülent İnal ve Sinan Tuzcu ile başrolü paylaşarak, büyük bir çıkış yaptı.

Aynı yıl Babam ve Oğlum adlı sinema filminde Aysun karakterini canlandırarak bir kez daha Çağan Irmak’la çalıştı ve sinemaya adım attı. 2006 yılında Ömer Faruk Sorak’ın yönettiği Sınav adlı sinema filminde oynayan Büyüküstün, bu filmde ünlü oyuncu Jean-Claude Van Damme ile çalışma fırsatı yakaladı.

2007 yılında Antakya’da çekilen, Cevdet Mercan’ın yönettiği ve Kanal D’de yayınlanan Asi adlı dizide Murat Yıldırım ve Çetin Tekindor’la başrolü paylaştı. Aynı yıllarda Çemberimde Gül Oya, Ihlamurlar Altında, Asi gibi dizilerinin Arap televizyonlarında gösterilmesiyle birlikte, Orta Doğu’da büyük bir üne kavuştu ve Türk dizilerinin yurt dışına ihracında önemli bir rol oynadı.

2014 yılında UNICEF Türkiye’nin iyi niyet elçisi seçilen Büyüküstün, yine 2014 yılının Mart ayında başlayan ve atv’de yayınlanan Kara Para Aşk dizisinde Engin Akyürek ile birlikte başrolü paylaştı.

Kara Para Aşk dizisindeki rolüyle İhracatın Yıldızları ödülünü alırken, yine bu rolü ve yardımseverliği nedeniyle 14. Uluslararası Giuseppe Sciacca Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi.

2015 yılının son aylarında sinemaya ağırlık vererek, biri kısa film olmak üzere Orman, Rüzgarın Hatıraları ve Dar Elbise filmlerinde rol aldı.

Başarılı oyuncu son olarak Rise Of Empires: Ottoman yapımında yer aldı.

Yorumlar (0)