Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği gerekçesiyle yargılanan Ahmet Kural'a hapis cezası

Oyuncu Ahmet Kural, Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada ‘hakaret', ‘yaralama' ve ‘tehdit' suçlarından toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

MAGAZİN 14.07.2021, 16:55
Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği gerekçesiyle yargılanan Ahmet Kural'a hapis cezası

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nu darp ettiği gerekçesiyle üç suçtan toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan ancak kararın İstinaf Mahkemesi'nce bozulmasının ardından yeniden yargılanan Ahmet Kural, bu kez de aynı cezaya çarptırıldı.

Milliyet gazetesinden Damla Güler'in aktardığına göre İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın bugün yapılan duruşmasında taraf avukatları katıldı.

Duruşmada ilk olarak söz alan Sıla Gençoğlu'nun avukatı Rezan Epözdemir, dosyada sağlık raporu, Adli Tıp Kurumu raporunun açık olduğunu söyleyerek "Sanığın özür mahiyetinde basındaki sözleri var, tanık beyanlar var. Bir sanatçının, bir kadının böyle bir şey yaşamamışken yarınlarını ve kariyerini tehlikeye atıp böyle bir şeyi uyduramaz. Şiddete maruz kalan bir kadın hak arama özgürlüğünü kullanmıştır. Sanık hakkında erteleme hükümlerinin uygulanmadan üst sınırdan cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Epözdemir'in ardından söz alan Ahmet Kural'ın avukatı Sibel Aydın, olay yerinde keşif yapılmasını isteyerek, "Ortada ciddi bir çelişki ve şüphe vardır. Eğer mahkeme olay yerinde keşif yapılmasını reddedecekse şüpheden sanık yararlanır hükmüyle müvekkilimizin beraatini talep ediyoruz" dedi.

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, eski kararının aynısını vererek Ahmet Kural'ı 'hakaret', ‘yaralama' ve 'tehdit' suçlarından toplamda 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar (0)