Nurgül Yeşilçay'dan dijiroman: Bunun dünyada örneği yok

'Fatih Altaylı ile Bire Bir'in bu haftaki konukları, oyuncu Nurgül Yeşilçay, sanat danışmanı Maya Portakal, seslendirme sanatçısı Harun Can ve Psikolog Dr. Mehmet Şakiroğlu oldu.

MAGAZİN 21.10.2021, 12:52
Nurgül Yeşilçay'dan dijiroman: Bunun dünyada örneği yok

'Fatih Altaylı ile Bire Bir', renkli konuklar ve keyifli sohbetlerle Bloomberg HT'de ekran yolculuğuna devam ediyor. Altaylı, bu haftaki programında, oyuncu Nurgül Yeşilçay, sanat danışmanı Maya Portakal, seslendirme sanatçısı Harun Can ve Psikolog Dr. Mehmet Şakiroğlu'nu konuk etti.

"DİZİDE OYNUYORSAN ÖZEL HAYATIN KALMIYOR"

Türk televizyonlarına damga vuran Asmalı Konak dizisiyle şöhreti yakalayan Nurgül Yeşilçay, "O dönem Asmalı Konak 60, İkinci Bahar ise 45 dakikalık dizilerdi. Şimdi diziler yaklaşık 3 saat ve bu şartlarda çalışmak çok zor. Eğer dizide oynuyorsan hiçbir özel hayatın kalmıyor. Ben sanatın her dalının çok seviyorum. Resim yapıyorum, fotoğrafla ilgileniyorum, sergileri ve tiyatroyu da seviyorum. Sanat bir bütün, yani bunun hepsini severken ve bu kadar yüksekken 150 dakikalık bir şey yapmak sadece hayatının oraya adadığın bir şey oluyor, tabi bu da yorucu. Oyunculuk keyif alınan bir şey, git gide keyif almamaya başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

"SİNEMA VE REKLAM SEKTÖRÜ DİZİYE KAYDI"

Sinema ve diziyi kıyaslayan Yeşilçay, "Biz bütün dünyaya dizi satmaya başladık. Ben hatta 2017 dünya dizi ihracat şampiyonu oldum. Çok arkadaşımız da var benim gibi, her sene birileri oluyor. Böyle olunca sinema ve reklam sektörü daha çok diziye girmek istedi. Dizi artık sadece ana kanallarda değil, dijital platformlarda da olduğu için daha karışık gidiyor şu anda. Eskiden daha bir ayrım vardı." dedi.

SİNEMA FİLMİNDE ROL ALACAK

Yeni bir sinema filminde rol almaya hazırlanan ünlü oyuncu, "Pandemide sinema filmi riskli ama yapım şirketi Koreli, bütün dünyada ve Türkiye'de de salonları var. Sinemayı canlandırmak istiyorlar." ifadelerini kullandı.

"BİR ÇOCUK BANA YETTİ"

Cem Özer ile evliliğinden dünyaya gelen oğlu Osman Nejat hakkında da konuşan Yeşilçay, "İngiltere'de sanat okuyor. Oyunculuk, yönetmenlik ve fotoğraf üzerine eğitim alıyor. Pandemi dönemini birlikte geçirdik. 13 yaşındayken İngiltere'ye gitti. Bir çocuk bana yetti. Osman Nejat, kardeş de istemişti bir dönem ama artık istemiyor." diye konuştu.

"KÜLTÜR ÇATIŞMASI YAŞIYORUZ"

Yeşilçay, "Z kuşağı hikayesine ben çok inanmıyorum. Şu an bence biz kültür çatışması yaşıyoruz. Osman Nejat da sanat okuduğu için bizim için daha kolay oluyor ama zaman zaman dijital olarak bir kuşak çatışması yaşıyoruz. O yönetmen olacak. Evrensel bir başarı peşinde koşmasını isterim. Ben hayal kurmayı Nejat ile yeniden öğrendim." dedi.

"DÜĞÜN İŞİNE GİRMEK İSTEMİYORUM"

Yönetmen Necati Kocabay ile aşk yaşayan Yeşilçay evlilik sorularına ise, "Ben evlilik bağımlısı değilim. İlişkimiz çok güzel gidiyor. Arkadaşlarımız büyük bir düğün istiyor. Ben de düğün işine girmek istemiyorum. Benim vaktim yok." yanıtını verdi.

"ESERİMİN DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK"

NFT olarak satışa çıkaracağı bir dijiroman hazırladığını söyleyen Yeşilçay, "Birileri tweet'ini, birileri kahkahasını satıyor. Çok ilgilenmedim başta açıkçası. Sonra Tarık Tolunay ve Refik Anadol resimlerini satınca, merak ettim araştırdım. Galerilerde emek harcayan kişi para kazanamıyor, aradaki aracı kurumlar para kazanıyor. Beni asıl çeken tarafı ben sanat eseri oluşturmaktı. Ben de bir hikayeyi fotoroman tekniğiyle anlatabiliriz dedim. İki fotoğrafçı arkadaşımızla çalıştım. Ben konsepti ve prodüksiyonu geliştirdim, üzerinde oynadık. Kasım ayında satışa çıkaracağız. 7 bölümlük bir fotoroman. Bölümler birbiriyle bağlantılı. Her bölümün de kendi içerisinde hikayesi var. Bölüm bölüm satışa çıkaracağız. 50 kişi falan satın alsın istiyorum. Açık artırmaya çıkarmayacağım, bir fiyat belirledik. Dünyada bunun örneği yok. Fotoroman var ama dijiroman olarak yok. Fotoğrafın gücüne sinemadan daha çok inanıyorum." dedi.

Yorumlar (0)