Berk Oktay'ın Mahrem Davasında İlk Duruşma

Oyuncu Berk Oktay, mahrem görüntülerini yayınladığı iddiasıyla şikayetçi olduğu eşi Merve Oktay ile mahkemede karşı karşıya geldi. Merve Oktay, "Kamuoyunda kendisinin ve eşinin mahrem fotoğraflarını paylaşan bir kadın olarak anıldım. Benim de mahrem fotoğraflarım paylaşıldı. Davada mağdur sıfatıyla yer almam gerekirken sanık sıfatıyla yer alamam aklıma ve vicdanıma sığmıyor" dedi. Berk Oktay ise, "Suçu Merve hanımın işlediğinden kesinlikle eminim. Kariyerimi bitirmeye çalıştı. Umarım en ağır cezayı alır" dedi.

MAGAZİN 12.12.2019, 14:40
Berk Oktay'ın Mahrem Davasında İlk Duruşma

Oyuncu Berk Oktay, sosyal medyada uygunsuz fotoğraflarını yayınladığı iddiasıyla avukat eşi Merve Şarapçıoğlu Oktay’a boşanma davası açarak hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulunmuştu. Merve Şarapçıoğlu hakkında “özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü.

İstanbul 23. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya şikayetçi Berk Oktay ile boşanma aşamasında olduğu eşi sanık Merve Şarapçıoğlu Oktay avukatlarıyla katıldı.

ÜNLÜLERİN HESAPLARI HACKLENMİŞTİ BİRİ DE BERK OKTAY’DI

Duruşmada savunma yapan sanık Merve Oktay, söz konusu fotoğrafların paylaşıldığı hesaplarda Berk Oktay'ın yanı sıra kendisinin de mahrem görüntülerinin yayınlandığını belirtti. Davada mağdur sıfatında yer alması gerekirken sanık olarak yer almasının akla ve vicdana asla sığmadığını dile getiren sanık Merve Oktay, “Hakkımda bu iddiaların ortaya atıldığı günden bu yana sosyal medya üzerinden çoktan yargılanmış, suçu ispatlanmış ve mahkum edilmişçesine anılmaktayım. Bu durum beni ve beni bugüne getiren ailemin üzerinde etkisi katlanılması zor bir raddeye ulaşmıştır. Siber suç çeteleri ünlülere ait sosyal medya hesaplarını ele geçirerek hesaplarını geri vermek üzere onlardan para istiyordu. Bunlardan bir tanesi de Berk Oktay'dır. Ben de eşime yönelik suç teşkil eden bu eylemlerin faillerinin bir an önce yakalanması için kolluk kuvvetleriyle irtibata geçtim. Soruşturma sürecinde kolluk kuvvetlerine yardımcı oldum” dedi.

Yorumlar (0)