Suç ve Ceza Film Festivali Ödüllerİ Sahiplerini Buldu

Suç ve Ceza Film Festivali'nde, ödüller açıklandı: En İyi Film "Batmadan (Buoyancy)".

KÜLTÜR-SANAT 28.11.2019, 15:55
Suç ve Ceza Film Festivali Ödüllerİ Sahiplerini Buldu

9. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”nin ödül töreni Cemal Reşit Rey konser salonunda Elif Özkul’un sunumu eşliğinde gerçekleştirildi. Törene, sinema ve akademi camiasından birçok isim katıldı.

“Herkes İçin Adalet” temasıyla gerçekleştirilen festivalin direktörü Bengi Semerci, törende yaptığı konuşmada, dolu dolu bir programla sinemaseverlerin karşısına çıktıklarını söyledi.

Umudu merkeze alarak hareket ettiklerini aktaran Semerci, “Seyirci sayımız her yıl artıyor. Bu durum gelecek yıl festivali yapmak için bize daha fazla heyecan verdi. Birçok filmimiz kapalı gişe oynadı. İzleyicilere teşekkür ediyorum” dedi. Festival Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer ise katılımcılara teşekkür ederek “Türkiye’nin çok önemli sinema filmleri var dünyada da çok önemli sinemacılar var. Bu festival; sinema yoluyla adaleti gündeme taşıyarak, adaletli hukukçuların yetişmesine katkı sağlıyorsa ne mutlu bize” dedi.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Gecede, Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması “En İyi Film Ödülü”nü, “Batmadan/Buoyancy” filmi aldı. Ödülü jüri başkanı Zuhal Olcay’dan alan filmin yönetmeni Rodd Rathjen “Burada olmak çok ayrıcalıklı. Festival yöneticileri Bengi Semerci’ye, Adem Sözüer’e, burada bulunan yönetmenlere ve filmleri izleyen izleyicilere çok teşekkür ederim”dedi.

Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması dalında “Jüri Özel Ödülü”ne layık görülen film “Küçük Şeyler” oldu. Ödülü jüri üyesi Sahraa Karimi’den alan Kıvanç Sezer festivalin yöneticilerine ve emekçilerine teşekkür etti.

Filmin başrol oyuncularından Başak Özcan’a ise bu yıl ilk defa “Jüri Özel Takdiri” sertifikası verildi.

Altın Terazi Kısa Film Proje Yarışması En İyi Senaryo ödülü “Peripetia/Peripeteia” ile Merve Gezen’e verildi.

Kısa film jüri özel ödülü ise “İtham/Accusation” ile Melih Bilici’ye verildi.

Kısa Film Seyirci ödülü ise “Eksik/Lack” ile Volkan Budak’ın oldu.

Her yıl seyirciler tarafından oylama sistemiyle verilen “Habertürk Seyirci Ödülü”nü “8 Numaralı Jüri Üyesi” filmi kazandı. Oy kullananlar arasında yapılan çekilişle de bir dahaki festival için 3 izleyici istediği filmi ücretsiz seyretme hakkını kazandı

Öğrenci jürisi ödülü ise “Hapishane Müdürü/Sorkhpoust/The Warden”ne verildi. 

Yorumlar (0)