ŞEVVAL SAM' IN OĞLU TARO, SELÇUK YÖNTEM İLE KAMERA KARŞISINA ÇEKTİ!

Usta oyuncu Selçuk Yöntem’ in başrolünü paylaştığı “Akis” filminin çekimleri İstanbul’da başladı.

KÜLTÜR-SANAT 19.10.2018, 11:06 19.10.2018, 11:06
ŞEVVAL SAM' IN OĞLU TARO, SELÇUK YÖNTEM İLE KAMERA KARŞISINA ÇEKTİ!

Bu yılın en dikkat çekici sinema projelerinden biri olan 'Akis' filminin çekimleri Ekim ayı itibariyle başladı. İstanbul'da bir otelde geçen, gizemli ve dramatik hikayesiyle merak uyandıracak, Türk sinemasına yeni bir soluk getirmesi beklenen filmin başrolünde, usta oyuncu Selçuk Yöntem, Taro Emir Tekin ve Yasemin Szawlowski yer alıyor. 2016 yılında 21. Uluslararası Sofya Film Festivali'nden 'Genç Jüri Ödülü' ile dönen, 'Damat Koğuşu'nun yönetmeni İlker Savaşkurt'un çekeceği filmin senaryosu Mehmet Kala’ya ait. Amirler Film tarafından yürütülen filmin çekimleri yaklaşık 10 gün sürecek.

Sıra dışı senaryosu ve hikaye kurgusuyla ön plana çıkan filmin tamamı İngilizce olarak çekilecek. Büyük usta Selçuk Yöntem’in başrolünde yer aldığı filmin kadrosunda; Londra’da oyunculuk eğitimini tamamlayan Taro Emir Tekin, Yasemin Szawlowski ve Elit Andaç Çam gibi genç isimler de yer alıyor.

Türk Oyuncuların Küresel Başarısı

Türkiye’ de senaryosu ve çekimleri tamamen İngilizce olarak kurgulanan ve başrolünde Türk oyuncuların yer aldığı ilk film olan “Akis”; uluslararası alanda büyük başarılar kazanmayı hedefliyor.

Akis Hakkında:

Filmin hikayesi İstanbul’ da bir otelde geçiyor. Eski yıllardan kalmış gibi görünen, köhne ve karmaşık Ashu Hotel’ in tek personeli olan Bay Ashu (Ali Süreyya), gece yarısına iki saat kala müşterilerini kabul etmeye başlar. Amerikalı bir aile, iki gezgin arkadaş, uyumsuz ve sorunlu bir çift ve hikayenin ana karakterleri olan Kuzgun (Taro Emir Tekin) ve Şadov (Yasemin Szawlowski) otele giriş yaparlar. Ancak onları bekleyen bir sürpriz vardır. İnsanüstü yetileri ve ilahi sözleriyle olayların seyrini bir anda tepetaklak edecek olan Aziz Sodom (Selçuk Yöntem) yakında ortaya çıkacaktır. Bay Ashu ve Aziz Sodom’ un etkileriyle kontrolsüzce ilerleyen serüvende, otel misafirleri hiç beklemedikleri bir sona tanıklık edeceklerdir.

Yorumlar (0)