Sanatçı Ferhat Tunç'un 'Tarih Bize İyi Davranmadı' belgeseli internette

Ferhat Tunç'un sanat hayatından önemli kesitler sunan 'Tarih Bize İyi Davranmadı' belgeseli, internet üzerinden izlenebilecek.

KÜLTÜR-SANAT 25.03.2020, 17:05
Sanatçı Ferhat Tunç'un 'Tarih Bize İyi Davranmadı' belgeseli internette

Ferhat Tunç’un sanat hayatının 30 yılından önemli kesitler sunan 'Tarih Bize İyi Davranmadı' belgeseli, internet üzerinden erişime açıldı. Metnini Fadıl Öztürk’ün yazdığı ve Gazeteci Can Dündar’ın seslendirdiği belgeselin yönetmenliğini Gökmen Turnalı üstlenmişti. Belgesel, bir sanatçının halktan yana olan duruşu, muhalif kimliği ve inancı nedeniyle uğradığı haksızlıkları çarpıcı bir dille sunuyor. İngilizce alt yazılı olarak hazırlanan Belgesel, sanatçı Ferhat Tunç şahsında Türkiye’nin 2010 yılına kadar olan fotoğrafik panoramasını yansıtıyor.

'EVİNE KAPANAN HALKIMIZLA BULUŞTURMAK İSTEDİK'

Hakkında açılan onlarca dava ve aldığı hapis cezaları nedeniyle son bir yıldır sürgünde bulunan Ferhat Tunç, belgeselin internet üzerinden erişime açılmasıyla ilgili bir açıklama yaptı:

"40. Sanat Yılı Konserlerimize koronavirüsü nedeniyle ara vermek durumunda kaldık. Bu sürecin ne kadar devam edeceğini şimdiden kestirmek zor. Konserlerde gösterimini yaptığımız belgeseli, virüs salgını nedeniyle evlerine kapanmak zorunda kalan halkımızın izleyebilmesi için kendi YouTube hesabım üzerinden erişime açıyoruz. Belgesel sanat hayatımın ilk 30 yılını kapsamaktadır. Son 10 yıl bu kapsamın dışında. Geçtiğimiz 10 yıllık süreçte yaşadıklarımızdan eminim ki birkaç belgesel daha çıkar!"

Yorumlar (0)