Orhan Koloğlu’ndan yeni kitap: “Mamma... Li... Turchi... Annneee... Türkler...”

Türkiye’nin önemli tarihçilerinden, usta gazeteci-yazar Orhan Koloğlu’nun yeni kitabı “Mamma... Li... Turchi... Annneee... Türkler...” Tarihçi Kitabevi tarafından yayınlandı.

KÜLTÜR-SANAT 30.04.2019, 10:47
Orhan Koloğlu’ndan yeni kitap: “Mamma... Li... Turchi... Annneee... Türkler...”
91 yaşındaki Orhan Koloğlu, ilerleyen yaşına rağmen dur durak bilmeden çalışıyor, araştırıyor ve üretiyor…
Usta yazar bu çalışmasında Batı’da özellikle de Avrupa’daki “Türk korkusu”nu ele alıyor.
Koloğlu, Roma’da Basın Ataşesi olarak görev yaptığı dönemden başlayarak dış basındaki haberler ve yayınlardaki Türk algısını gözler önüne seriyor. Yoğun bir arşiv araştırmayla yaşananları, olayları ve yansımaları tarihsel arka planıyla birlikte okuyucuya sunuyor.
Neredeyse bir asra yaklaşan yaşam birikimine sahip usta yazarın gazeteciliğin deneyimiyle zenginleştirdiği kitabında, bazıları mizahi yanı ağır bol bol güldüren, bazıları hayrete düşüren haberler ve görseller de yer buluyor…

Orhan Koloğlu, yeni çalışması için şunları belirtiyor:
“1960’ların başı... Roma’da Türkiye’nin Basın Ataşesi görevindeyim. Gazetelerin yayınlarını yakından izliyorum. Başlıkta gördüğünüz feryada sıkça rastlamak beni şaşkına çevirmişti. İnsanları Türk’ten korkmaya çağıran bir mesajın yaygınlaşması beni şaşırtıyordu. Papalığın arşivlerinde, İtalyan Hariciyesi’nin arşivinde ve özellikle Venedik’teki kaynaklarda derinliğine araştırmaya giriştim. Daha sonraları, 1980’lerde de 2010’larda da aynı feryada rastlamak, konuya çok derin bir tarih araştırmasıyla girmek gerektiğini kanıtlıyordu. Ben de yüzyıllar öncesine yöneldim.”

Orhan Koloğlu, Mamma... Li... Turchi... Annneee... Türkler..., Tarihçi Kitabevi, 128 sayfa

http://tarihcikitabevi.com/kitaplarimiz/mamma-li-turchi-annneee-turkler  

Yorumlar (0)