Moda Sahnesi'nin elektriği tepkiler üzerine geri açıldı

Yüksek gelen elektrik faturalarına tepki göstererek ödemeyeceğini açıklayan Moda Sahnesi’nin elektriği kesildi. Tepkilerin yükselmesi üzerine elektrik 4 saat sonra geri açıldı

KÜLTÜR-SANAT 10.03.2022, 20:53
Moda Sahnesi'nin elektriği tepkiler üzerine geri açıldı

Ocak ayında 20 bin, şubatta 19 bin 270 lira gelen elektrik faturalarını ödemeyeceğini açıklayan Moda Sahnesi’nin elektriği kesildi. Kamuoyunun tepkileri üzerine elektrik saat sonra yeniden açıldı. Evrensel'e konuşan Moda Sahnesi Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan, "Fahiş bir fiyatla elektriğin satılmasını Moda Sahnesi olarak kabul etmiyoruz. Bu ilkesel bir duruş. Faaliyetimizin engellemelerine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Evrensel'den Eylem Nazlıer'in haberine göre, Aralık ayında 7 bin lira gelen elektrik faturasının ocakta 20 bin, şubatta 19 bin 270 lira gelmesine tepki göstererek faturaları ödemeyeceğini açıklayan Moda Sahnesinin elektrikleri kesildi. Moda Sahnesi elektriklerinin kesildiğini sosyal sosyal medyadan duyurdu.


Moda Sahnesi’nin sanat yönetmeni Kemal Aydoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında "Değerli müşterisiymiş :) 2 derecede elektriği kesip değerli müşteri demek! Siz dalga mı geçiyorsunuz?" diyerek tepki gösterdi. 


TEPKİLER ÜZERİNE ELEKTRİK GERİ AÇILDI 
Moda Sahnesi tarafından yapılan açıklamada "Gelen tepkiler üzerine elektriğimizi az önce gelip tekrar açtılar. Sesimize ses olan medya kuruluşlarına, muhabir arkadaşlarımıza, seyircilerimize, dostlarımıza teşekkür ederiz. 19.30’da fuayedeki basın açıklamasından sonra 20.30’da oyunumuzu oynuyoruz." denildi. 


"FAHİŞ BİR FİYATLA ELEKTRİĞİN SATILMASINI KABUL ETMİYORUZ"
Elektrik kesintisinin ardından Evrensel’e konuşan Moda Sahnesi Sanat Yönetmeni Kemal Aydoğan, "Fahiş bir fiyatla elektriğin satılmasını Moda Sahnesi olarak kabul etmiyoruz. Bu ilkesel bir duruş. Bunun için cezalandırıldık ama faaliyetimizi engellemelerine asla izin vermeyeceğiz” dedi. Şirketlerin haksız kazancı yüzünden elektriklerinin kesildiğine dikkat çeken Aydoğan şunları söyledi: "Bunun Moda sahnesinin elektrik faturası ödememesi ile ilgisi yok. İki yılda 7 katına çıkmış bir elektrik faturası ödenemez. Bunu zaten kimse ödeyemez, halk da ödeyemez. Dolayısıyla bunun sorumlusu Sabancı Holding, Kültür Bakanlığı ve Türkiye’yi yönetenlerdir, bizle ilgilisi yok. Biz şu anda cezalandırılıyoruz. Müşteri yerine konulup, müşteri gerekliliklerini yerine getirmediğimiz için. Sanıyorlar ki o elektrik onların, elektrik bizim halbuki...” 

"KÖKLÜ BİR ÇÖZÜM İSTİYORUZ"
İki hafta önce bakanlığın enerji desteği vereceği sözlerini hatırlatan Aydoğan, 30-40 bin verilerek bu problemin çözülemeyeceğini vurguladı. Aydoğan, “Kültür Bakanlığı bu konuda kulağının üstüne yattı. Duymazdan geldi, aciliyeti kavrayamadı” ifadelerini kullandı. Aydoğan, “Bunun için köklü çözüm gerekiyor. Yüzde 120 zam yapılan bir elektriği tabii ki ödemeyeceğiz. Bunu kimse kabul etmemeli” diye konuştu. 

Yorumlar (0)