banner773

İmamoğlu ve Bakandan Kenter Tiyatrosu'na Destek Açıklaması

İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede pazar günü hayatını kaybeden Yıldız Kenter bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Kenter için ilk tören Kenter tiyatrosunda düzenlendi. Tören için Kenter'in cenazesi tiyatroya getirildi. Burada bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kenter Tiyatrosu'nun ayakta kalması için destek vereceklerini açıkladı.

KÜLTÜR-SANAT 19.11.2019, 11:48
İmamoğlu ve Bakandan Kenter Tiyatrosu'na Destek Açıklaması

91 yaşında hayatını kaybeden usta tiyatrocu Yıldız Kenter, bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. Tiyatronun duayen ismi ilk olarak ‘Kenter Tiyatrosu’na getirildi.

‘ANILARDA VE BAŞARILARDA YAŞAYACAKSIN’

Kenter’in meslektaşları ve öğrencileri, hocalarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Törende konuşan tiyatrocu Genco Erkal, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na seslenerek, Kenter Tiyatrosu’nun korunması gerektiğini söyledi. Duygusal bir konuşma yapan Erkal, Kenter’e şu sözlerle veda etti: “Anılarımızda ve değerli öğrencilerinin başarısında yaşayacaksın.”

İMAMOĞLU’NDAN KENTER TİYATROSU MÜJDESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Yıldız Kenter’in ardından şu konuşmayı yaptı:

“İstanbulumuzun, devletimizin, milletimizin başı sağ olsun. Bu insanlar kaybolmaz, bir yıldız olarak kalırlar. Yıldız Kenter öyle birisiydi. Anadolu’da çok saygın, özel kadınlar tarihler boyu var olmuştur. Yıldız Kenter de Anadolu’nun yetiştirdiği en saygın, en özel kadınlardan birisi olarak tarihe geçmiştir. Ben Anadolu oyununun simgesi olarak, kendisini ifade etmiştir diye düşünüyorum. Güzel toprakların ruhunu yansıtan bir insandan söz ediyoruz. Hayatını sanata, ülkeye adamış bir insandan bahsediyoruz. Bu güzel tiyatronun varlığını bize emanet etmiş birisinden bahsediyoruz. Kenter Tiyatrosu’nu yaşatmak sorumluluğumuzdur, vazifemizdir. Ailesiyle başlatmış olduğumuz sürecin sağlığına yetişmesini çok arzu ederdik. En hızlı şekliyle alkışlarınızın dinmeyeceği bir salonu İstanbul’a hediye etmek istiyoruz. Elbette ki tüm maneviyatını koruyarak, ismine layık, özgün biçimiyle ilelebet var olacak teminatıyla İstanbul halkına hediye ediyoruz. Kesinlikle hiç sönmeyecek bir yıldızdan bahsediyoruz. Cumhuriyetin yıldızından bahsediyoruz. Nice imkansızı başarmış, gerektiğinde ülkesine, insanlarına umut vermiş, sanatın varlığının en zor koşullarında bile simgesi olmuş bir insandan bahsediyoruz. Hem bizleri hem de yakın arkadaşlarının azmiyle sorumluluğumuzu yerine getireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”

BAKAN’DAN KENTER TİYATROSU’NA DESTEK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ise “Tabii ki tiyatro sahnesi her açıldığında, onun sözlerini, onun mimiklerini öğrencilerinde görmeye devam edeceğiz. Onun emanetine sahip çıkmaya, taze tutmaya, yaşatmaya devam edeceğiz. Her ne kadar belediye başkanımız söylediyse de, biz de Devlet Tiyatroları’nın sahne sayısının artırılmasıyla ilgili çalışıyoruz. Biz de Devlet Tiyatroları olarak bu sahneyi ihya edeceğimizi, aileye iletmiştik. Yıldız Kenter hanımefendiyi saygıyla anıyoruz. Allah’tan rahmet, ailesine sabırlar diliyoruz.

Kenter’in cenazesi, burada düzenlenen törenin ardından Levent Afet Yolal Camii’ne götürüldü. Usta isim, öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Aşiyan Mezarlığı'nda ebedi yolculuğuna uğurlanacak.

Yorumlar (0)