GURBETÇİ YAZAR SERPİL GÜNDOĞDU EMRE'NİN İLK KİTAPI YOK SATIYOR

Hollanda da yaşayan duyarlı bir Türk yazar Serpil Gündoğdu Emre çevresinde görme engelli olmamasına rağmen görme engelliler için kitap seslendirmeleri yapıyor, işaret dili ile sunumlar yapıyor. Herkesin potansiyel bir engelli olabileceğine işaret ediyor.

KÜLTÜR-SANAT 08.02.2019, 19:03 08.02.2019, 19:03
GURBETÇİ YAZAR SERPİL GÜNDOĞDU EMRE'NİN İLK KİTAPI YOK SATIYOR

Yazdığım bu kitabın gelirini de ben almıyor hayır amaçlı öğrencilere bırakıyorum. Şiir kitaplarım var, bu ilk romanım. İlk romanım olmasına rağmen, kitabının kısa sürede büyük ilgi görmesinin ardından 2.Baskı ya girdiğini de ifade eden Emre Şunları söyledi;

‘Geçen sene şubat ayında MAHİ isimli Kitabım ilk baskısını ve bir yıl dolmadan 2. Baskısını yaptı.

Kitabımdan bahsetmem gerekirse,  Ben annemin hayatını yazdım. Sadece annemin hayatını değil, köylerden şehre göç ve göçün sebeplerini, Anadolu kadını, bir türlü anne oylamayacak bir kadının mucizelerini. Annelik duygusunun ne kadar güzel ve anlamlı olduğunu ve kadınların her yerde karşılaştıkları zorluklara değindim. Bana göre en önemlisi de o dönemlerde sevgisiz büyüyen çocuklara örf ve adetlerin ne kadar baskın olduğunu,  okutulamayan çocukları Kısacası bunların çoğuna değinmek istedim güzel bir eser çıktı ortaya okuyucular çok beğendi. Kitabın gelirini öğrencilere hediye ettik.

Bu kitabın dışında da ben 17 yıl önce işaret dili ile tanıştım. Bu kitabın içinde de yer alıyor ve profesyonel olmasa da amatör bir şekilde işaret dili mi ilerletmeye çalışıyorum yardım gecelerinde çıkıyorum farkındalık yaratmaya çalışıyorum Aynı zamanda görme engelliler için kitaplar seslendirip yolluyorum.

En son kendi yazmış olduğum ‘mahi’ isimli kitabımı da görme engelliler için seslendirdim gönderdim.

Hollanda'da yaşıyorum, 13 yıldır Hollanda dayım kendime ait bir güzellik salonum var iki çocuk annesiyim burada da İşaret dilini öğrenmek istedim gönüllü olarak çalıştım bir süre.

 Ama şunu farkettim ki işaret dili Evrensel değil işaret dili Tıpkı diller gibi farklı farklı Hollandaca işaret dili farklı İngilizcesi Türkçesi farklı.

Braille dili yani Görme engellilerin yazı şekli kabartma yazı dediğimiz yazı şekli Evrensel.

Benim ailem de ya da yakın çevremde görme engelli hiç kimse olmadığı halde buna farkındalık göstermekten çok mutlu oluyorum. Çünkü şunun gerçekten de bilincindeyim ki herkes bir engelli adayı çocuklarıma da bunu aşılamaya çalışıyorum. Bunun dışında kendimce Şiirler yazıyorum bir şiir kitabım çıktı ama çabuk tükendi bilmiyorum 2. Baskısı ne zaman olur bilemiyorum’ dedi.

Yorumlar (0)