CHP'li gençler Şair Yılmaz Odabaşı'nı ağırladı

CHP Parti Okulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde "Modern Dünyada Şiir ve İnsan" konulu söyleşi şair ve yazar Yılmaz Odabaşı'nın katılımıyla Karaman Dernekler Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

KÜLTÜR-SANAT 24.11.2018, 14:00 24.11.2018, 14:00
CHP'li gençler Şair Yılmaz Odabaşı'nı ağırladı

CHP Parti Okulu Akran Eğitimi Projesi kapsamında CHP Bursa İl Gençlik Kolları'nca düzenlenen ve elde edilen gelirle Keles'teki köy okullarında öğrenim gören öğrencilerin kışlık ihtiyaçları karşılanacağı etkinliğin moderatörlüğünü CHP Parti Meclisi Üyesi Gamze Pamuk Ateşli yaptı. 


Şiirin mekanikleşen dünyada içimizdeki insanı hatırlattığını söyleyen Odabaşı, "Kasabalara üniversiteler açtılar, yobazları üniversitelere diktiler, medyada kanaat önderi yaptılar. Bunların bilimle ilgisi yok. Şiir bu mekanik yaşama ve dile karşı bir tepkidir" dedi. Algıların ve olaylara bakışımızın yok edildiğini ifade eden Odabaşı iktidar sahiplerinin gündemi belirlediğini ve insanların onların yörüngesine sıkıştığını söyledi. 


Adaletin, bilimin nefes alamadığı bir ortamda sanatın da bundan etkilendiğini söyleyen Odabaşı iktidarın yarattığı düşünsel tahribata dikkat çekti. Odabaşı şunları söyledi: 


"Vicdani kanaatlerimizi ifade ettiğimizde cezalandırıyorsak orada barbar bir devlet vardır. İfade özgürlüğü demokratik bir haktır ama bugün düşüncelerimizi ifade ettiğimizde yargılanıyoruz. Eleştiri özgürlüğü bir haktır. Biz dilsiz şeytan olmak istemiyoruz. Bizim kaygılarımız var ve bunu ifade etmemiz gerekiyor"


Türkiye'de edebiyatın, sanatın, bilimin, hukukun soluk alamadığını vurgulayan Odabaşı Nazım Hikmet'in, Orhan Kemal'in memleket hayallerinin iktidar tarafından yıkıldığını ve insanlık önünde mahkum olduklarını söyledi. 
Etkinlik soru cevap bölümünün ardından yazarın kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Yorumlar (0)