CHP’Lİ BAYRALTUTAN'DAN LEVENT ÜZÜMCÜ YASAĞINA TEPKİ: O OYUN SAHNELENECEK!

CHP'li Bayraktutan, Bakan Soylu'ya "Artvin Çoruh Üniversitesi’nde Tiyatro Oyuncusu Levent Üzümcü’nün ‘’Anlatılan Senin Hikayendir’’ oyunu hangi gerekçe ile yasaklanmıştır?" sorusunu sordu.

KÜLTÜR-SANAT 07.11.2019, 19:31 07.11.2019, 19:37
CHP’Lİ BAYRALTUTAN'DAN LEVENT ÜZÜMCÜ YASAĞINA TEPKİ:  O OYUN SAHNELENECEK!

Oyuncu Levent Üzümcü'nün "Anlatılan Senin Hikayendir" isimli tiyatro oyunu Hopa Kaymakamlığı tarafından "uygun olmadığı" gerekçesiyle engellenmişti.


CHP Artvin Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı Uğur Bayraktutan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Levent Üzümcü’nün ‘’Anlatılan Senin Hikayendir’’ oyunun yasaklanması ile ilgili sorular yöneltti.

İşte Bayraktutan'ın o soru önergesi:

Tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü'nün daha önce  Artvin Çoruh Üniversitesi’nde ve İskederun’da temsiline izin verilmeyen"Anlatılan Senin Hikayendir" oyununun Artvin'in Hopa ilçesinde de yasaklandığı, Kaymakamlık Makamından cevaben yazılan dilekçede hiçbir gerekçe gösterilmeden oyunun temsiline izin verilmediği haberi yazılı ve görsel basında gündem olmuş, değerli sanatçı Levent Üzümcü oyununu bir düğün salonunda sahneleyeceğini duyurmuştu.

Bu Bağlamda; 


1    Artvin Çoruh Üniversitesi’nde Tiyatro Oyuncusu Levent Üzümcü’nün ‘’Anlatılan Senin Hikayendir’’ oyunu hangi gerekçe ile yasaklanmıştır?

2-    Artvin ili Hopa ilçesinde Hopa Atatürk Ortaokulu konferans salonunda sergilenmek istenen ‘’Anlatılan Senin Hikayendir’’ oyununun kamu binalarında sergilenmesi hangi gerekçe ile uygun görülmemiştir?

3-    Artvin İli ve ilçelerinde 2019 yılı içerisinde uygun görülmemiş oyunların listesini ve uygun görülmeme gerekçelerini detaylarıyla kamuoyuyla paylaşır mısınız?

4-    Ülkemiz genelinde 2019 yılı içerisinde uygun görülmemiş oyunların listesini ve uygun görülmeme gerekçelerini detaylarıyla kamuoyuyla paylaşır mısınız?

5-    Artvin İli ve ilçelerinde 2002-2019 yılları arasında kaç adet ‘‘Sanatsal Faaliyet’’ ilgililerce uygun bulunmamış, sergilenmesi yasaklanmıştır? İsimlerini Kamuoyuyla paylaşır mısınız?

6-    Ülkemiz genelinde 2002-2019 yılları arasında kaç adet ‘‘Sanatsal Faaliyet’’ ilgililerce uygun bulunmamış, sergilenmesi yasaklanmıştır? İsimlerini Kamuoyuyla paylaşır mısınız?

Yorumlar (0)