Aslan Kral tüm zamanların en çok hasılat yapan animasyon filmi oldu!

2019 versiyonu ile temmuz ayında sinemaseverlerle buluşan Aslan Kral filmi, 2013 senesinde en çok hasılat yapan 'Frozen'ı geçerek tahta oturdu. Film şu anda 1.3 milyar hasılat elde etmiş oldu.

KÜLTÜR-SANAT 14.08.2019, 20:41
Aslan Kral tüm zamanların en çok hasılat yapan animasyon filmi oldu!

İlk çekilen filmi 1994 senesinde yayınlanan ve yayınlandığı dönemde tüm dünyayı herkesin top listesi filmleri arasına girmeyi başaran Disney'in animasyon filmi olan Aslan Kral, günümüz teknolojileri ile yeniden sinema perdesine taşınarak, temmuz ayında izleyicisi ile buluştu.

Vizyona girdikten sonra kısa bir süre içinde bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok ciddi bir kitlesi olan film, rekor üzerine rekor kırmayı başardı. Aslan Kral, şimdiden yeni bir rekorun daha sahini oldu.

2013 senesinde yayınlandığı sinema sektöründe dünyanın en çok hasılat yapan filmi ‘Frozen' ülkemizde bilinen adıyla ‘Karlar Ülkesi' o dönem 1.2 milyar dolar gelir elde etmişti ancak bu rekoru Aslan Kral kırmayı başardı.

2019 versiyonu ile Aslan Kral, geçtiğimiz hafta sonu itibariyle 1.3 milyar dolar elde ederek tarihin en çok kazanan animasyon filmi oldu.

Oyuncu kadrosunda dünya starı Beyonce'un da yer aldığı Aslan Kral, vizyondan hala kaldırılmış değil. Aslan Kral kırdığı bu rekoru iyiden iyiye arttırmayı sürdüreceğe benziyor.

Yorumlar (0)