‘Anne’ Temalı Şiir Yarışması Sonuçlandı

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen 9’ncu ‘Anne’ Temalı Şiir Yarışması sonuçları açıklandı.

KÜLTÜR-SANAT 15.06.2021, 10:32
‘Anne’ Temalı Şiir Yarışması Sonuçlandı

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından geleneksel olarak düzenlenen ‘Anne’ Temalı Şiir Yarışması sonuçları açıklandı.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği Başkanı Halise Tekbaş, yüzlerce  eserin jüri üyeleri tarafından değerlendirilerek dereceye girenlerin belirlendiğini aktardı. Annelere yönelik yarışmaya katılımın fazla olmasının sevincini yaşadıklarını kaydeden Tekbaş, "Türk Edebiyatı’na katkı koymak ve yeni edebiyatçılara, şairlere yol açmak için birçok faaliyetler düzenliyoruz.  Anneye olan sevgi ve özlemlerimizi dile getirmek için Türkiye’de bir ilki başlatarak ‘Anne’ye olan bitimsizliğimizi şiirle dile getirmektir amacımız.

.Yüzlerce şairin katıldığı yarışmada dereceye girenleri kutluyorum. Birbirinden değerli katılımcılara, gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda Elazığ’dan  katılan Şair Cahit Günay,  ‘Anne’ isimli hece şiiriyle birinciliği, Karaman’dan katılan Şair İbrahim Şaşma, ‘Fatma Kadın’a  Mektuplar’ İsimli  Hece şiiriyle ikinciliği, Denizli’den Katılan Şair İsmail Gökçe, ‘Anne’ isimli şiiriyle üçünçülüğe layık görüldü. Azerbaycan’dan Yarışmaya Katılan Şair  Mensure Yusifova, ‘Anama’ isimli şiiriyle mansiyon layık görülmüştür.

Tekbaş, ‘ Pandemi dolayısıyla ödül töreni için dereceye giren şairleri bilgilendireceğiz dedi.

Yorumlar (0)