07.04.2023, 11:09

Kılıçdaroğlu'nun önündeki en büyük sınav: Milletvekili adayı listeleri

Türkiye'nin belki de Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne tarihindeki en önemli seçime sayılı günler kaldı. Bu sayılı günler öncesi ise bu sürece belki de en önemli katkı ya da zararı verecek hamle ise milletvekili listeleri olacak. 


Kılıçdaroğlu, bugün ve yarın kurmayları ile milletvekili listelerini şekillendirecek. Tabi ki son halini Sayın Kılıçdaroğlu verecek.


Ben buradan Sayın Kılıçdaroğlu'nun çevresindeki bazı kurmaylarının kendi ikballeri ve siyasi kariyerleri için milletvekili adaylarını manipüle edeceklerini düşünüyorum. Nitekim bu geçmişte oldu. Daha yakın zamanda CHP'nin milletvekillerinden büyük bir bölümünün avukat olduğunu CHP'nin içindeki herkes bilir.


Son 1 yıldır bazı vekillerin ise Kılıçdaroğlu'na yakın kurmayların eteklerinin altında siyaset yaptığı ise bir başka bilinen gerçek.


Kılıçdaroğlu milletvekili listelerini hazırlarken DEVA, Gelecek, Saadet ve Demokrat Parti kontenjanları ile sağa zaten bir kapı açtığını elbette biliyor. Bunun dışında bazı kurmaylarının bu dönemde başarılı olsun olmasın Meclis'e tekrar taşımak istedikleri milletvekilleri var. O halde geriye kalan seçilebilecek yerlere kimler aday yapılacak?


Bu sorunun cevabı çok açık!

Fakat seccade olayındaki gibi gören gözler görür mü!

Listelerde de bir  kumpas yapılır mı?

Bunu engellemek için ortaya bazı somut gerçekleri atalım. Kontenjanlarla zaten seçilebilir yerlerden sağın önünü açtınız… Oradan sağdan beklediğiniz oyları aldınız…


Mevcut bazı vekilleri de seçilebilir yerlere eklediniz...


Geriye seçilebilecek sınırlı sayıda vekil koltuğu kalıyor.

Peki siz buralarada CHP'nin tabanını oluşturan Sol, Sosyal Demokrat ve Atatürkçü isimleri listeye koymazsanız 9 Nisan sonrasını ben sizi bir özet geçeyim.


Kılıçdaroğlu'nun bazı kurmayları ellerini ovuştururken,  kendini CHP'de temsil edecek isimleri görmeyen vatandaşlar kesinlikle sandıkta başka bir yöne eğilecektir.


Solcuların bir kısmı Emek ve Özgürlük bileşenlerine yönelirken, "Bir oy TİP'e bir oy Kemal'e" gerçek olacaktır.

CHP'ye kızan bir grup partili de Memleket Partisi'ne oy verecektir.


Bunlar kaçınılmaz gerçeklerdir.

O yüzden Kemal Bey, siyasi ve menfi kariyerlerinin peşine düşmüş bu kurmaylarının manipülasyonlarına gelmemelidir.


Aday listelerini hazırlarken her zaman belirttiği liyakatli, ilk mitinginde belirttiği ihale peşinde koşmayan ve de CHP'nin sol kimliğini unutmadığını gösteren adayları listelere taşımalıdır.


SANA SÖZ KILIÇDAROĞLU! Milletvekili listeleri bu şekilde olursa 14 Mayıs'ta yine bahar gelecek.

Yorumlar (0)