2018'in kelimesi belli oldu! 'Misinformation'

Yılın kelimesini seçen internet sitesi tarafından 2018 yılının kelimesi açıklandı. Dictionary.com sitesi tarafından artık gelenek haline gelen yılın kelimesi ‘yanlış bilgi’anlamına gelen ‘misinformation’ olarak belirlendi.

İNTERNET 30.11.2018, 21:23 30.11.2018, 21:23
2018'in kelimesi belli oldu! 'Misinformation'

2018’in son günlerine yaklaşırken ‘yılın kelimesi’ seçimini yapan dictionary.com, bu yılın kelimesini açıkladı. İnternet sitesine göre 2018 yılının kelimesi ‘misinformation’ oldu. Bu kelimenin Türkçe karşılığı ‘yanlış bilgi’ çevirilebilir.

Kökeni 1.500’lü yıllara kadar dayanan “misinformation” kelimesi, son birkaç yıldır tekrar gündeme gelmişti. Bunun nedeni ise, başta sosyal medya olmak üzere, pek çok internet yayını tarafından yayılan yanlış bilgilerin artması. Bu durum bazen bir seçim sonucunu bile etkileyebilecek kadar ciddi, hatta bazen yaşayan bir ünlünün öldüğünü söyletebiliyor insanlara.

Sosyal medya platformaları başta olmak üzere yayın organları da yanlış bilgi ve haberlere karşı savaş açmış olsa da günümüzde yanlış bir bilgi internetten çok hızlı bir şekilde yayılabiliyor. Dictionary.com, tam da bu nedenle ‘misinformation’ kelimesini yılın kelimesi seçmiş.

 

Yorumlar (0)