Tüp Mide Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

İçerik 06.02.2023, 10:59
Tüp Mide Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Tüp Mide Ameliyatı Yöntemleri Nelerdir?

Tüp mide ameliyatları başarıyla uygulanan en etkili zayıflama tedavisidir. Bu ameliyat biçimi obezitede uygulanabilir. Midenizin %80’lik oranı alınmasına tüp mide cerrahisi adı verilir.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Tüp mide ameliyatları daha çok obezite tedavisi görenlere, aşırı yemek yeme hastalığına yakalananlara uygulanır. Bu nedenle tüp mide ameliyatı gibi mide balonları pek çok nedenlere bağlı olarak takılır.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

En sık olarak tüp mide ameliyatları, obezite ameliyatları yapılıyor. Bu kapsamda yaşadığınız kilo problemine bağlı olarak obezite ameliyatı veyahut tüp mide ameliyatları güvenle yaptırabilirsiniz.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Tüp mide ameliyatları olanlar ortalama 1 ay içerisinde 50 kiloya yakın fazla kilo atabiliyor. Bu nedenle tüp mide ameliyatları obezite hastalığında fazla kiloların en hızlı şekilde atılmasını sağlar.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Tüp mide ameliyatları ortalama olarak 55 yaşına kadar yapılabilir. Bu kapsamda 55 yaşına kadar söz konusu ameliyatı güvenle yaptırabilirsiniz. 55 yaşından sonrasında daha farklı tıbbi tedaviler uygulanabilir.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Tüp mide ameliyatlarından sonrasında çok daha bilinçli bir şekilde beslenilmelidir. İçeriğinde yağlı besinlerin yer almadığı en uygun diyet çalışmaları hazırlanmalıdır. Günlük düzenli olarak spor çalışmaları yapılmalıdır. Günlük en azından 1 saat düzenli sağlık yürüyüşü yapılmalıdır.

Obeziteden En Hızlı Kurtulma Yöntemleri

Obezite hastalığından en hızlı kurtulma yöntemleri arasında mide balonları ve tüp mide ameliyatları yer alır. Bu yöntemler üzerinden sadece 10 gün sonrasında 30 ila 50 kg aralığında fazla kilolar atılabilir. Böylece kısa sürede fit vücut elde edilir.

Mide Balonu Nedir?

Mide balonları obezite hastalığında en etkili tedaviler arasında yer alır. Yutulabilir ve doğrudan mideden uygulanan tıbbi balonlardır. Bu nedenle mide balonu son derece güvenilir ürünlerdir. Mide balonları sadece profesyonel doktor tarafından uygulanır.

Mide Balonu Nasıl Uygulanır?

Mide balonları genelde pratik bir şekilde uygulanır. Bu nedenle obezite hastalığından çok daha erken zamanda kurtulmanız sağlanır. Ayrıca mide balonu herhangi ağrılar oluşturmaz. Balon doktor tarafından şişirilerek mideden kesiler açılarak mideye yerleştirilir. Ya da yutulabilir olarak ağız kanalından balonun mideye ulaşmasını sağlar.

Yutulabilir Mide Balonu Neden Takılır?

Yutulabilir mide balonları daha çok obezite etkisi azaltılması, aşırı yemek yeme alışkanlığı yok edilmesi ve düzenli öğün alımı için takılır.

Mide Balonu Fiyatları

Mide balonları fiyatları klinikler arasında farklılık gösterir. Profesyonel doktor kliniklerinde mide balonları fiyatları daha düşüktür. Böylece tüp mide ameliyatı gibi mide balonları ucuz fiyattan yaptırabilirsiniz.

Obezite Tedavisi İçin Ameliyat Çeşitleri

Obezite tedavisinde ameliyat türleri oldukça fazladır. Bu türler arasında obezite ve tüp mide cerrahileri birinci sırada yer alır. Her iki cerrahi girişim sayesinde obezite hastalığı kalıcı olarak tarihe karışıyor. Böylece hastaların ameliyattan sonra çok daha kaliteli bir yaşama sahip olması sağlanıyor.

Obezite Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Obezite cerrahisinden sonrasında bilinmesi gerekenler önemlidir. Ameliyattan sonrasında hareketli yaşama sahip olunmalıdır. Aksi takdirde yeniden atılan kiloların alımı mümkündür. Cerrahi operasyondan sonrasında mutlaka kaliteli ve yağsız yemek içermeyen özel diyet programlarından faydalanılmalıdır.

Obezite Cerrahisi Ameliyatı Nasıl Etkili Oluyor?

Obezite cerrahisi ameliyatları pratik bir şekilde etkili oluyor. Ameliyat dakikalar içerisinde etkisini gösterebiliyor. Bunun haricinde obezite ameliyatı tüp mide ameliyatlarıyla benzerlik gösterir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Kadar Sürede Ne Kadar Kilo Verilir?

Obezite ameliyatlarından sonrasında sadece 1 ay içerisinde 50 kilograma kadar fazla kilolar atılabilir. Bu nedenle obezite ameliyatları obezite aşırı kilolarının hızlıca eritilmesindeki en iyi tedavi yöntemidir.

Obezite Cerrahisi Sonrası Ne Zaman İşe Dönmek Mümkün?

Obezite cerrahisinden sonrasında hemen işe dönemeyebilirsiniz. Ameliyattan sonraki ilk 3 gün evde dinlenebilirsiniz. Sonrasında iş hayatınıza dönebilirsiniz.

Yorumlar (0)