banner773

Kripto Para Nedir?

Kripto paralar, devlet veya banka düzenlemelerine bağlı olmayan dijital paralardır. Tüm işlem süreçleri karmaşık bir şifreleme mekanizması olan kriptografi aracılığıyla yürütülür. Kripto paraların herhangi bir fiziksel varlığı yoktur, sanal olarak bulunurlar ve her işlem dağıtılmış deftere kaydedilir.

İçerik 16.03.2023, 09:32 20.03.2023, 14:07
Kripto Para Nedir?

Kripto paralar aracı bir kurum olmadan dünya çapında bir cüzdandan diğer bir cüzdana transfer edilebilir. Aynı zamanda işlem güvenliği de sağlanmaktadır.

Bilinen ilk kripto para Bitcoin'dir. Bitcoin'nin (BTC) piyasaya sürülmesi, tüm kripto marketi için bir gelişim teşvik etmiştir.

Kripto para fiyatları bazı faktörlere bağlıdır:

  • İşlemin karmaşıklık seviyesi;

  • Dünyadaki ekonomik durum ;

  • Yerel hükümet düzenlemeleri;

  • Haber akışı.

Kripto Para Nasıl Çalışır?

Blockchain, tüm kripto varlıkların temelidir. Kripto sahipleri tarafından yapılan tüm işlemler bir blockchaine yani blok zincirine kaydedilir.

Her kripto para, madencilik yoluyla elde edilir. Madencilik, karmaşık matematik görevlerini çözmek için güçlü ekipman kullanmayı gerektiren “Proof-Of-Work” protokolüne dayalı yeni bir kripto para oluşturmanın yoludur. Onları çözerek, kripto para elde ederler. Madenciler dünya çapında faaliyet göstermektedirler. Kriptolar, oluşturulan her bir yeni blok sonucunda elde edilir ve bunun karşılığında da madenciler ödül alır.

Bir dijital varlık satın almak istiyorsanız, canlı kripto para fiyatları olan WhiteBIT, Binance ve Coinbase gibi borsalarda bunu yapabilirsiniz. Bu borsalar yasal olarak faaliyet göstermektedir ve avantajlı fiyat kurları üzerinden birçok dijital varlık bulabilirsiniz. Ayrıca güncel kripto para fiyatları da bu borsalardan anlık takip edilebilir ve sağladıkları kullanıcı dostu arayüz ve özellikler ile kolay bir ticaret imkanı sunmaktadırlar.

Kripto satın alırken veya takas ederken, kullanıcılar bir komisyon ücreti öderler. Her borsa kendi ücret politikasını belirler. Kripto para fiyatları her borsada hemen hemen aynıdır. Swap piyasasındaki ortalama komisyon ücreti %0,1'dir.

2023 Yılında Hangi Kripto Paraya Yatırım Yapmalı?

Solana (SOL), Cardano (ADA), Binance Coin (BNB) ve Ripple (XRP) gibi geleceğe yönelik bazı umut verici projeler öne çıkmaktadır. Hepsi büyük kripto platformlarında işlem görmektedir. Yatırım yapmak istediğiniz herhangi bir projeyi öncelikle analiz etmenizi öneririz çünkü kripto yatırımları risklidir ve kripto fiyatları dalgalanmaların olduğu bir piyasadır.

Yorumlar (0)