banner773

İsveç'te Banka Hesabı Açmak: 2022'de Gerekli Şartlar ve İşlemler

İsveç'te banka hesabı açma işlemi hakkında bilinmesi gerekenleri şunlardır.

İçerik 07.09.2022, 17:07
İsveç'te Banka Hesabı Açmak: 2022'de Gerekli Şartlar ve İşlemler

İsveç’e taşınmak isteyen kişilerin ister hayat kalitesini iyileştirmek, ister eğitim almak amacıyla olsun, İsveç banka hesabı sahibi olmaları gerekmektedir. İsveç banka hesapları açma açısından görece kolay ancak yavaş bir ülkedir. İsveç’te, gerekli evrakların toplanıp banka şubesine gidilmesi ile banka hesap açma işlemleri başlatılabilmektedir.

İsveç'te banka hesabı açma işlemi hakkında bilinmesi gerekenleri Türkiye'den yapılan İsveç vize başvurusu için danışmanlık hizmeti veren yetkili vize merkezi Vizem.net'in yetkililerine sorduk

Daha fazla bilgi için: 0850 241 1868

Yabancı Ülke Vatandaşları İsveç'te Banka Hesabı Açabilir Mi?

Evet, yabancı ülke vatandaşları İsveç’te banka hesabı açabilir. İsveç’te banka hesabı açmak isteyen yabancı ülke vatandaşlarının mukim vergi mükellefi statüsünde olması gerekmektedir. İsveç’te mukim vergi mükellefi statüsünde olabilmek için kişilerin 6 aydan uzun süredir İsveç’te çalışmalarına veya okumalarına imkan sağlayan uzun süreli İsveç vizesi sahibi olmaları beklenmektedir. İsveç vizesi sahiplerine, banka hesabı açmada kullanılan personnummer adı verilen sosyal güvenlik numarası verilmektedir.

İsveç'te Banka Hesabı Açmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

İsveç’te banka hesabı açmak için gerekli şartlar; 18 yaş ve üzeri olmak, İsveç’te ikametgah sahibi olmak, yasal olarak İsveç banka hesabı açabilecek durumda olmak, AB pasaportu sahibi olmak ve AB vatandaşı olmayan kişiler için İsveç’te oturma izni sahibi olmaktır.

İsveç’te banka hesabı açabilmek için İsveç’te çalışıldığına veya eğitim görüldüğüne dair kanıt sunulması ve İsveç Vergi Dairesi üzerinden alınabilecek olan İsveç kimlik numarası sahibi olunması birçok banka tarafından talep edilmektedir. Banka hesabı açacak kişiler tarafından, İsveç’te mobil ödeme ve bankacılık işlemleri uygulaması Swish için gereken elektronik kimlik sistemi BankID’ye herhangi bir banka şubesi aracılığıyla kayıt yaptırılması gerekmektedir.

İsveç'te Banka Hesabı Nasıl Açılır?

İsveç’te banka hesabı bir banka şubesine gidilerek veya online olarak açılabilmektedir. İsveç’te banka şubesinden banka hesabı açarken gerekli evrakların çıktılarının alınması, randevu oluşturulup randevu sırasında evrakların teslim edilmesi, kimlik doğrulama sorularının cevaplanması ve banka kartı, şifre ve diğer gerekli belgelerin posta yoluyla teslim alınmasının ardından online olarak BankID hesabının aktive edilmesi gerekmektedir.

Online İsveç Banka Hesabı Açılabilir Mi?

Online İsveç banka hesabı açılabilmektedir. Online İsveç banka hesabı açabilmek için e-posta veya telefon numarasının onaylanması, ilgili bankanın mobil uygulamasının indirilip hesap oluşturulması, uygulama üzerinden kayıt yapılması gerekmektedir. Kimlik onayının yapılması ve şifre oluşturulup posta yoluyla kartın teslim alınmasıyla online İsveç banka hesabı açma işlemleri tamamlanmaktadır.

İsveç Banka Hesabı Açmak İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

İsveç banka hesabı açmak için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport

  • Oturum izni

  • İş sözleşmesi

  • İsveç kimlik kartı

Yukarıda listelenen evraklara ek olarak İsveç banka hesabı açmak isteyen Avrupa Birliği ve Avrupa Ekonomik Alanı ülkelerinin vatandaşları olmayan kişilere personnummer adı verilen İsveç sosyal güvenlik numarası sahibi olmaları gerekmektedir.

Personnummer sahibi olmayan AB ve AEA vatandaşı olmayanlara banka kartı ve online işlemlere imkan vermeyen, sadece temel olanakların sağlandığı İsveç banka hesabı açma imkanı tanınmıştır ve kişilerin banka işlemleri için banka şubelerine ziyarette bulunması gerekmektedir.

İsveç çoğunlukla nakde dayalı bir toplum olmadığından sadece kredi kartı sahibi olmak, günlük banka işlemi için yeterlidir.

İsveç'te Banka Hesabı Açmak İçin Talep Edilen Bir Ücret Var Mıdır?

Hayır, İsveç’te banka hesabı açmak için herhangi bir ücret talep edilmemektedir ancak çoğu banka tarafından yıllık hesap işletim ücreti olarak 20 ila 25 euro arasında değişen bir ücret talep edilmektedir.

İsveç Banka Hesabı Açma İşlemleri Ne Kadar Sürer?

İsveç banka hesabı açma işlemleri süresi ortalama 2 ila 4 hafta arasında değişmektedir.

En Büyük İsveç Bankaları Hangileridir?

En büyük İsveç bankaları aşağıda listelenmiştir.

  • SEB

  • Nordea

  • Handelsbanken

  • Swedbank

İsveç'teki Uluslararası Bankalar Hangileridir?

İsveç’teki uluslararası bankalar aşağıda listelenmiştir.

  • Bank of China

  • Bank Norwegian

  • Danske Bank

  • Deutsche Bank

  • Banco Santander

İsveç'te 90 Günden Az Kalacak Kişiler Banka Hesabı Açabilir Mi?

Hayır, İsveç’te 90 günden az kalacak kişiler banka hesabı açamazlar. İsveç’te banka hesabı açacak yabancı kişilerin uzun süreli bir İsveç vizesine ve oturum iznine sahip olması gerekmektedir.

90 günden kısa bir süre için geçerli İsveç vizesi ile İsveç’i ziyaret edecek kişilerin banka hesabına izin verilmemekte ve banka hesabı açmalarına gerek bulunmamaktadır.

Yorumlar (0)