Güneş Kremlerindeki SPF Nedir?

Açılımı Sun ProtectionFactor olan “SPF” güneş koruma faktörü anlamına gelmektedir.

İçerik 18.10.2022, 14:26
Güneş Kremlerindeki SPF Nedir?

Cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyarak yaşlılık belirtisi, güneş lekesi gibi çeşitli cilt problemlerinin oluşmasını engellemeye yardımcı olur. Güneş kremlerinin üzerinde gördüğümüz UVA ve UVB arasında fark nedir? diye soracak olursanız; UVA ışınları atmosfer tabakasının süzemediği en zararlı ışındır. Hücre hasarına neden olur. Yaşlanma belirtileri, leke gibi cilt problemlerin oluşmasına zemin hazırlar. Bu ışın türü cilt yüzeyinde hissedilemezdir. UVB ışınları ise cilt yüzeyinde hissedilebilen ışınlardır diyebiliriz. UVB ışınları cildin bronzlaşmasını sağlar. Güneşte korunmadan fazla kalınlığında güneş yanıkları, cilt soyulması gibi çeşitli problemlerini beraberinde getiren ışın türüdür.Bu nedenle cildi güneşten ve zararlı ışınlardan korumak için yaz kış güneş kremi kullanılması son derece önem taşır.

Lekeli Ciltler Güneşten Nasıl Korunmalı?

Güneşin ciltte bıraktığı en büyük problemlerden biri de lekedir. Leke sadece güneş ışınlarından kaynaklanan bir cilt problemi değildir. Sonradan oluştuğu gibi doğuştan da gelebilmektedir. En yaygın leke çeşidi ise güneş ve sivilce lekeleridir. Ciltte ton farklılıklarının olması, sağlıksız beslenme, kimyasal ürün kullanımları ve çevresel faktörler de ciltte leke oluşmasına sebep olur. Ciltte leke problemi zaman isteyen tedavi süreçleri arasında yer almaktadır. Bir lekeden kurtulmak için lekenin ne zaman oluştuğu sonra derece önem taşır. Yeni oluşan veya oluşmaya başlayan lekeden kurtulmak daha kolaydır. Ancak uzun yıllar leke cilde oturmuş ve her gecen gün daha artmışsa bunu gidermek için sabırlı olmalı ve cilt bakımınızı düzenli uygulamanız gerekir. Lekeyi gidermek, yeni oluşmasını engellemek ve güneşten korunmak için neler yapılabiliriz sizin için araştırdık.

  • C vitamini içeren aydınlatıcı etkili temizleme ürünleri ile günlük olarak cildinizi temizleyin.
  • Haftada 2 defa peeling uygulayın. Peeling ciltteki ölü derileri arındırır cildin yenilenme süresini hızlandırır.
  • Cilt yapınıza uygun leke kremi uygulayın. Leke kremleri ciltteki koyu lekeleri gidererek cilde aydınlık kazandırır.
  • Güneş koruyucu yanınızdan ayırmayın! Bunun için Solante Pigmentagüneş kremi doğru bir tercih olabilir. Ten renginizi eşitlemek isterken cildinizin de korunmasını istiyorsanız tercihinizi Solante Pigmenta Tinted renkli güneş kreminden yana kullanabilirsiniz.
  • Saat 12:00 – 16:00 saatleri arasında güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçının. Güneşe ve suya fazla maruz kalınan durumlarda güneş kremini her 2 saate bir tekrarlayın.

Solante güneş kremi fiyatı her kesme hitap etmektedir. Sizde cildinizi korumak ve bakımını desteklemek için Solante Acnes, Solante Tele Rubor ve tüm Solante ürün çeşitlerini Dermokozmetika’dan bulabilir, dilediğiniz ürüne uygun fiyat, hızlı kargo ve kapıda ödeme imkanıyla tek tıkla hemen sahip olabilirsiniz.

Yorumlar (0)