Göz Kapağı Estetiği Uygulamaları
Göz kapağı düşüklüğü, ilerleyen yaş ve cilt yaşlanması en belirgin ve bilindik sebepleri arasında yer alır. Cilt, kas yapısının zayıflamasıyla ve yağ tabakasının her geçen gün azalmasıyla göz kapağında bir düşme meydana gelir.

Göz Kapağı Estetiği Uygulamaları
Göz kapağı düşüklüğü, ilerleyen yaş ve cilt yaşlanması en belirgin ve bilindik sebepleri arasında yer alır. Cilt, kas yapısının zayıflamasıyla ve yağ tabakasının her geçen gün azalmasıyla göz kapağında bir düşme meydana gelir. Elastik bir yapıya sahip olan cilt yaş aldıkça cilt elastik yapısını kaybeder ve sarkmalar başlar. Göz kapağı düşüklüğü, estetik ile tedavi edilir.
Göz Kapağı Estetiği Nedir?
Son dönemlerde popülerlik kazanan tıbbi adı blefaroplasti olan göz kapağı estetiği yaşlanmaya bağlı, travmalar, genetik yapı ve enfeksiyon gibi sebepler sonucunda meydana gelen sarkmalar için estetik uygulaması en çok tercih edilen güzellik uygulamasıdır.
Göz Kapağı Yaşlanma Belirtileri Nelerdir?
Yaşlanma belirtileri, öncelikle göz ve göz çevresinde meydana gelir. Göz kapağı düşüklüğü, göz torbalarının oluşmaları, kırışıklıklar istenmeyen görüntülere sebep olur. Yıllar geçtikçe de devam edecek bu sarkmalar, görmeyi zorlaştıracak ve baş ağrısına neden olur.
Göz Kapağı Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır?
Son dönemde oldukça ilgi göre göz kapağı estetiği, kişinin göz ve göz çevresinden rahatsız olması durumunda yapılır.
Göz Kapağı Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Göz kapağı estetiği işleminden sonra çok dikkat edilmesi gerekir. Uygulama sonrası kişi aynı gün taburcu edilir. Yüzde meydana gelecek olan ödemlere soğuk uygulanmalıdır. Yüzdeki dikişler ise 3-4 gün içerisinde alınır. Kişi, darbe almaya karşı kendini korumalı.
Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis)
Tıp dilinde pitozis olarak bilinen göz kapağı düşüklüğü göz kapağının iris üzerine düşerek görmeyi zorlaştıran bir sorundur. Sadece tek gözde değil her iki gözde de görülür.
Göz Kapağı Düşüklüğünün (Pitozis) Belirtileri Nelerdir?
Göz kapağında birinde veya her ikisinde düşme ve sarkma ana ve en önemli belirtidir. Göz kapağı düşüklüğü, meydana gelmeye başladığında, belirtileri belli olduğunda hasta ağrıdan dolayı şikayetçi olmaz. Pitozis ilerledikçe acı, baş ağrısı ortaya çıkar. Pitozis olan kişilerin bir gözü veya her iki göz kapağında simetrik olmaz. Görmede ve kaş bozukluğuna neden olur.
Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Pitozis tedavisi için öncelikle doktor muayenesine gidilmesi gerekir. Zor bir tıbbi durum değildir. Aksine oldukça kolay tedavi edilebilen bir durumdur. Ameliyat ve estetikle tedavisi mümkündür.
Göz Kapağı Düşüklüğü Kendiliğinden Geçer Mi? Nasıl Geçer?
Fiziksel bir sorun olduğundan dolayı kendiliğinden geçebilecek bir sorun değildir. Cerrahi müdahale gerekir.
Göz Sulanması Nedir?
Gözyaşı kanallarının tıkanmasıyla göz sulanması meydana gelir. Halk arasında oldukça yaygın ve sıradan bir hale geldi. Birkaç gün içerisinde kendiliğinden geçer. Geçmemesi durumunda göz doktoruna başvurulmalıdır.
Göz Sulanması Belirtileri Nelerdir?
Göz sulanması, kendini çok çabuk belli eder. Belli bazı belirtileri bulunmaktadır. Bunlar; gözde yanma, kanlanma, ağrı, gözlerin şişmesi ve kabuklanmasıdır. Bunların yanı sıra, göz akıntısı ve göz kaşınması belirtileri arasında yer almaktadır.
Göz Sulanması Teşhisi Nasıl Konulur?
Göz sulanması birkaç gün sonra kendiliğinden geçmediyse, hatta haftalar sürüyse bu durum uzman bir doktora başvurulmalıdır. Uzman doktor tarafından yapılan ön muayene ve kan tahlilleri sonucunda teşhis konulur.
Göz Sulanması Nedenleri Nelerdir?
Nezle, alt göz kapağının dışa dönmesi, gözyaşı üretiminin durması, alerji, toz, trahoma gibi durumlarda gözler yaşarır.
Gözyaşı Kanalı Tıkanıklığı Neden Olur?
Gözyaşı kanalları, gözyaşını dışarı atar. Korneamızı sürekli olarak nemli tutan gözyaşı, gözlerimizi temizler ve korur. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı doğuştan olabileceği gibi burun estetiklerine, ameliyatlarına ve travmalara bağlı olur. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı kendiliğinden geçebilecek bir tıbbi sorun değildir. Cerrahi müdahale gerekir.