banner773

Dudak Dolgusu Nedir ve Kimlere Uygulanır?

Dudak dolgusu hacmini arttırmak için veya dudak asimetrilerinin olduğu durumlarda yapılmaktadır.

İçerik 05.02.2023, 11:33 05.02.2023, 11:35
Dudak Dolgusu Nedir ve Kimlere Uygulanır?

Kişilerin isteğe bağlı estetik görünümü sağlayacak boyutu ve şeklinden şikâyetçi olanların tercih ettiği uygulamadır. Dudak dolgusu Özellikle dudaklara hacim kazandırmak için uygulanan dolgu işlemidir. Hastalarda kendi dudak şekillerini koruyarak tedaviyi kişiselleştirerek dudak dolgusu yapılmaktadır.

Dudak Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Dudak dolgusu hacmini arttırmak için veya dudak asimetrilerinin olduğu durumlarda yapılmaktadır. Dudağın kendi içyapısında değerlendirilerek gerekmektedir. Dudak dolgusu Bazı hacim azalması olabildiğinden bazen dudakta olması gerekenden daha küçük ya da olması gerekenden daha büyük görüntü olabilir. Hasta bazlı düşünerek dudağa uygun farklı şekillerde dudak dolgusu uygulanmaktadır.

Dudak Dolgusu Fiyatları

Dudak dolguları kişinin dudak yapısına ve doktorun kullanacağı malzemeler ile hekimin deneyimi ve tecrübesine göre bu durum son teknoloji ile değişkenlik gösterebilmektedir.

Çene Dolgusu Nasıl Yapılır?

Çene dolgusunda enjeksiyon ve iğneleme yöntemleri uygulanmaktadır. Çenede mevcut olan çukur yerleri doldurma, çenenin ön plandaki noktaları dengeleme yöntemiyle çene görüntüsüne ulaşmaktadır. Çene dolgusu Yüze çıkan çenenin alt bölgesini doldurma işleminde yüze şekil verecek amacıyla doldurulmaktadır. Birçok çene malzemesi mevcuttur.

Çene Dolgusunu Kimlere Uygulanır?

Çene yapısı geride ise özellikle dişlerde kapanma problemine bağlı olarak uygulanmaktadır. Yan profil de ortaya çıkan çenenin geride olmasını gidermek ve oradaki gıdı görünümünü azaltmak için uygulanır. Özellikle kadınlarda çene dolgusu çok sık görülmektedir. Erkeklerde bu çene dolgusu nadir uygulanmaktadır. Kadınlarda görüntü bakımından çene genişliğini azaltmak ve kadınların yüzüne v şekli verebilmek için yapılan bir uygulamadır. Kişiden kişiye de değişkenlik göstertmektedir.

Çene Dolgusunun Avantajları Nelerdir?

Çene dolgusunun avantajları genelde vücudumuzun en ön plana çıkan dikkat çekici olan yüz bölgesinde meydana gelen kırışıkların ve çukurların doldurma ile yok edilmesi için kullanılan estetik cerrahi tarafından uygulanan bir yöntemdir. Yüz bölgesindeki hacim eksiklerini doldurmak ve derinin altına enjekte yardımı ile dolgu maddesi o alanı yükseltmek için uygulanmasıdır.

Burun Dolgusu Yöntemleri Nelerdir?

Burun dolgusunda anestezi uygulanması yapılmamaktadır. 10 15 dakika içerisinde gerçekleşir. Herhangi bir iz bırakma gibi riskleri olmamaktadır. Burun dolgusu iyileşme süreci gerekmiyor. Burun ameliyatı olmak istemeyen her bir kişi için iyi bir seçenektir. Burun rötuşları oldukça kolaydır.

Burun Estetiği Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği olmadan önce herhangi bir nezle ya da grip olunmaması gerekir. Daha önce geçirmiş olan hastalıklar cerrahi cerrahi doktora bilgi vermeniz büyük önem taşır. Ameliyat öncesinde kanın akışını sağlayacak ilaçlar kullanılmaması gerekir. 10 gün önce bu ilaçlar alınıyorsa bırakılması uygundur. Kadınlarda regl dönemleri ameliyat olmalarına engel değildir. Ameliyata girmeden önce en az 8 saat yeme içme bırakılması gerekmektedir. Burun dolgusu ile burun estetiği karıştırılmamalıdır.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Ameliyat sonrasında ağrı olmamaktadır. Olası bir ağrıda ağrı kesici alınmalıdır.

  • Burun tıkanıklığı görülmektedir.

  • Ağız yolu ile nefes alınmalıdır.

  • Boğazda kuruluk yaşanmaktadır.

  • Sıvı gıdalar tüketilmelidir.

  • Yüksek yastıkta olabildiğinde düz pozisyonda yatılmalıdır.

  • Burun kanamasına karşı eğilmemelidir.

  • Spor aktivitelerinden kaçınılmalıdır.

  • Sıcak su ile banyo yapılmamalıdır.

  • Tampon varsa doktor kontrolünde çıkarılmalıdır.

Bu esnada kanama yapacak ağır işte çalışılmamalı istirahat edilmelidir. Ağır işlerden de kaçınılmalıdır. Ağız yolu ile nefes alıp verme esnasında boğaz kuruluğu yaşamamanız için bol bol sıvı içeceklerde içebilirsiniz. Yastığınız olabildiğince yüksek tutup dik pozisyonda yatmanızda yarar vardır.

Burun Estetiği Fiyatları

Burun estetiği fiyatlarının kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Burun yapısına göre uygulanmaktadır. İlk muayeneden sonra belirlenmektedir ve kriterlere göre değişebileceği ameliyat ücretinin yapacağı burun dolgusu için uzman cerrahi tarafından ve hangi sağlık kuruluşunda yapılacak ise o sağlık kuruluşunun verdiği ücrete tabidir.


 

Yorumlar (0)