Check Up Nedir? Kimlere Uygulanır?
Genel sağlık taraması olarak da bilinen check up uygulaması insan vücudunun baştan ayağa kadar yapılan sağlık tetkik, tahlil ve araştırmasını kapsar. Kişilerin isteği üzerine sadece belirli bölgelerde de yapılır.

Check Up Nedir? Kimlere Uygulanır?
Hastanelerde ve özel kliniklerde yapılan check up uygulaması baştan sona yapılan sağlık taramasıdır. İnsan vücudunun her tür sağlık sorunlarını tahlil, tetkik, test ve taramalarla ortaya çıkartan check up uygulaması birçok kişi tarafından yapılmaktadır. Yapılan işlemlerin kapsamında da check up fiyatları farklılık gösterir.
Check Up Neleri Kapsar?
Genel sağlık taraması olarak da bilinen check up uygulaması insan vücudunun baştan ayağa kadar yapılan sağlık tetkik, tahlil ve araştırmasını kapsar. Kişilerin isteği üzerine sadece belirli bölgelerde de yapılır.
Check Up Nasıl Yapılır?
Check up hastane ve özel klinik laboratuvarlarında önceden randevu alınarak yapılır. Farklı teknolojik aletler ve tahlillerde işinde uzman sağlık çalışanları tarafından yapılır. Önce tansiyon, ateş, kalp ve solunum ölçümü yapılır. Ardından göğüs hastalıkları, kardiyoloji, nöroloji, kulak, burun boğaz gibi birçok alanla hekimlerle görüşülerek testler yapılır.
Check Up Ne Kadar Sürer?
Genel sağlık taraması olarak da yapılan check up uygulamasının süresi yapılan hastane ve özel klinik laboratuvarlarının çalışma yöntemlerine göre farklılık gösterir. Genel olarak bakıldığında ise 2-3 saati bulur.
Check Up Neden Yaptırmalısınız?
Sağlık konusunda ara ara sorun yaşayan birçok kişinin periyodik olarak check up yaptırmaları gerekir. Vücutta ara sıra meydana gelen geçici rahatsızlıkların sebebinin öğrenilip tedavi edilmesi için genel olarak tüm vücut sağlığının kontrol edilmesi oldukça önemlidir. Yapılan testlere göre de check up fiyatları değişir.
Alerji Testi Nedir? Nasıl Yapılır?
Prick testi olarak da bilinen alerji testi deri üzerine uygulanarak yapılır. Alerji testi yapılırken kolların iç kısmı belirgin olarak çizilerek üstüne alerjen maddeler dökülür. Dökülen alerjen maddeler 30 tane olup 30 dakika beklenir. Kolun üstündeki alerjen maddeler reaksiyon verip kızarırsa alerji testi yapılan kişinin alerjisi ortaya çıkar. Alerji testi sonucuna göre hastanın hangi alerjen maddeye alerjisi olduğu ortaya çıkar.
Alerji Testi Nedir?
Vücudunda kızarıklık ve kabarıklık oluşanlara uygulanan alerji testi kol üzerinde çizikler oluşturarak alerjen maddeler ile yapılan testtir. Vücudun alerjen maddelere verilen reaksiyon sonucunda hastaların alerji sebepleri ortaya çıkar.
Alerji Testleri Neden Yapılır?
Normal günlük yaşantıda vücudunda farklı tepkiler ortaya çıkan kişilere yapılan alerji testi vücudun tepki verdiği alerjen maddenin belirlenmesi için yapılır. Yapılan testlere göre de kişilerin alerjisi ortaya çıkar ve hastalar bu maddelere dikkat eder.
Alerji Testi Öncesi Bilinmesi Gerekenler
Alerji testi öncesi hastanın kullandığı birtakım ilaçlar var ise bir hafta öncesinden buna ara vermesi gerekiyor. Bu durumun ardından test yaptırabilir çünkü bir kaşık bile kullanılan ilaç alerjinin meydana gelmesini engelleyebilir.
Alerji Testi Ne Zaman Yapılır?
Kişilerin isteği üzerine alerji testi her yaşta yapılabilir. Genel olarak alerji testinin daha doğru ve güvenilir olması için 3 yaşında yapılması testin daha doğru sonuç vermesinde sağlıklıdır.
Alerji Testi Fiyatları
Araştırma hastanelerinde ve özel klinik laboratuvarlarında yapılan alerji testi fiyatları yapılan sağlık kurumlarına göre farklılık göstermektedir. Sigorta kapsamında uygun fiyatlı olarak yapılan alerji testleri sıklıkla yapılan testler arasında yer almaktadır.
Cinsel Yolla Hastalıklar Nasıl Bulaşır?
Hastalık taşıyan kadın ve erkekler cinsel ilişkide birçok hastalığı karşı cinse bulaştırır. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların bazısı cinsel organlarda yaygınlık gösterirken bazıları da tüm vücuda yayılmaktadır.
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Nelerdir?
Cinsel yolla bulaşan hastalıklar frengi, bel soğukluğu, sifiliz, hepatit B ve HIV virüsünden kaynaklı AIDS hastalıklarıdır. Kadın ve erkeklerin cinsel birleşmesinden kaynaklı bu hastalıklar teşhis edilip kısa sürede tedavi edilmesi gerekir.
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Belirtileri Nelerdir?
Kadın ve erkeklerin cinsel birleşmesiyle birbirlerine geçirdikleri cinsel yolla bulaşan hastalıklar arasında en çok HIV virüsü olarak bilinen AIDS hastalığının belirtileri arasında ateş, halsizlik ve kronik vücut çökmesi belirtileri yer almaktadır.
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklardan Korunma Yolları Nelerdir?
Cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmanın en önemli ve etkili yolu korumalı cinsel ilişkidir. Hastalığı taşıyan kadın ya da erkeğin kısa süre içinde tedavi görüp doktor tavsiyesine uyarak cinsel ilişkiye girilmesi gerekir.
Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıkların Tedavileri Nelerdir?
Son zamanlarda sıklıkla görülen cinsel yolla bulaşan hastalıklar erken teşhisle iyileşebilecek hastalıklardır. Kimi durumlarda hastalık antibiyotik ilaçlarla tedavi edilir.