Antikor Testi

Antikor testleri genel olarak bedeninde bir hastalık etkeni olup olmadığından şüphelenmiş olan kişilere uygulanır. Viral ya da bakteriyel herhangi bir enfeksiyona yönelik üretilen antikor seroloji testine konu olabilir.

İçerik 19.02.2023, 00:49
Antikor Testi

Antikor Testi

Antikor testi daha önceden geçirilmiş olan hastalıklar ya da aşı serum gibi uygulamalar sebebiyle oluşmuş antikorların araştırılmasında başvurulan yöntemdir. Hastalığa karşı bireyin vücudunda antikor olup olmadığının araştırılması bu hastalığa karşı kişide bağışıklık gelişip gelişmediğini araştırılması anlamına gelir.

Antikor Testleri Neden Yapılır?

Antikor testleri genel olarak bedeninde bir hastalık etkeni olup olmadığından şüphelenmiş olan kişilere uygulanır. Viral ya da bakteriyel herhangi bir enfeksiyona yönelik üretilen antikor seroloji testine konu olabilir.

Antikor Testi Ne Zaman Yapılır?

Genel olarak hasta iyileştikten sonra antikor testi yapılır. Antikor testine uygunluk testlerin mevcudiyetine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Antikor Testi Nasıl Çalışır?

Antikor testi kovid 19 için geliştirilmiş olan bir testtir. Öncelikle enfekte olmuş sonrasında iyileşmiş olan kişilerin kanlarında mevcut virüse karşı oluşan antikorların tespiti için yapılır.

Test Kiti Güvenli Midir?

Hastalığı hızlı bir şekilde tespit etmek için kullanılmış olan testlerin güvenilir olup olmamak konusunda kafalarda karışıklık söz konusudur. Test kitleri çoğunlukla dakikalar içinde sonuç verir. Yaklaşık olarak 15 dakika çıkar ve bir laboratuvar uzmanı tarafından analiz edilmesi gerekmez. Hızlı test kitleri protein tanımlar hamilelik testine benzerlik gösterir ve tek kullanımlıktır.

Açık Emar Türleri Nelerdir?

Açık emar görüntülenmesi devamlı olarak gelişmiş olan teknolojilerden bir tanesidir. Kapalı olarak çekilen emar da hasta konforu düşünülerek tasarlanır. Fakat açık emar daha güçlü görüntüleme teknikleri açısından hızlı gelişim gösterir.

Açık Emar Nedir?

Hastalığın erken teşhis ve tedavisinde açık emar yardımcı olan görüntüleri elde etmek için radyo dalgalarını kullanan teknolojidir. Bu görüntüleme sayesinde bedende kasların organların ve diğer yumuşak dokuların net olarak görüntüleri elde edilir.

Neden Kapalı Emar’dan Korkuluyor?

Kapalı emar her hastada olmasa da genel olarak hastalar açısından korkutucudur. Bunun sebebi hastanın kapalı alan korkusunun olmasıdır. Hastaya kapalı emar çekilmesi gerekiyor ise kapalı alan korkusu yüksek olan kişilerde anestezi uygulanarak emar çekilir.

Açık Emar Uygulaması Neden Tercih Ediliyor?

Özellikle kapalı alan korkusu olan hastalar için aaçık emar yöntemi tercih edilir. Açık emar hastanın dört bir taraftan açık ve ferah bir ortamda tutularak görüntülemenin yapılmasına imkan tanır.

Açık Emar Fiyatları

Açık emar fiyatları kapalı emar uygulamasına göre daha uygun olarak yapılır. Fakat açık emar çeken hastaneler farklı fiyat politikasına sahiptir.

HSG Filmi Nedir?

HSG filmi ilaçlı rahim filmi olarak bilinir. Rahim ağzından rahim içine radyoopak olan özel bir sıvı verilerek rahim içi ve tüplerinin görüntüleme tekniğidir.

HSG Filmi Nasıl Yapılır?

Rahimin iç tarafına hsg filmi ile kontrat sıvı uygulanır. Röntgen filmi çekilmesi ile rahim tüplerin görüntülenmesi sağlanır. Genel olarak kısırlık tedavisi gören hastalarda uygulanan bu uygulamada tüplerin açık mı kapalı mı olduğunu anlamak için yapılır.

HSG Filmi Çekimi Ağrılı Bir İşlem Midir?

Rahim filmi çekilme esnasında ağrı hissedilmez. HSG yani ilaçlı rahim filmi bebeğin 9 ayını geçireceği rahim boşluğu ile tüpler ve bazen de tüplerin karın boşluğuna açılmış olduğu yerde olabilecek problemlerin saplanmasında başvurulmuş olan yöntemdir.

HSG Filmi Neden İstenir?

HSG filmi normal olarak hamile kalamayan bayanların rahim içindeki problemin anlaşılması için istenir. Farklı tedavilerin uygulandığı fakat sonuç alınamayan hastalar için talep edilir.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

Hasta masaya yatırılır muayene spekulumu takılır. Daha sonrasında rahim içine ince plastikten yapılmış balonlu kateter takılır. Bu film çekilirken radyoopak sıvı içeren ilaç kullanılır. Bu sıvı sayesinde rahimini iç bölümü detaylı bir şekilde incelenir.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

Yorumlar (0)