banner773

Almanya Vizesi İçin Merak Edilenler?

Ülkemizden her yıl binlerce kişi farklı nedenlerle dünyanın farklı ülkelerine seyahat etmektedir.

İçerik 24.10.2022, 19:00
Almanya Vizesi İçin Merak Edilenler?

Ülkemizden her yıl binlerce kişi farklı nedenlerle dünyanın farklı ülkelerine seyahat etmektedir. Bu kişilerin pek çoğu seyahat etmek istedikleri ülkelere giriş izni elde edebilmek için vize başvurusunda bulunurlar. Vize Başvuru Merkezi sektörünün lider ve deneyimli ismi olarak Almanya vizesi ve Amerika vizesi başta olmak üzere her bir ülkeye seyahat etmek için yapılan vize başvuruları konusunda müşterilerine hızlı, kaliteli ve güvenilir hizmetler sunmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en sık vize başvurusunda bulunduğu ülkelerin başında Almanya gelir. Almanya vizesi başvuru ve değerlendirme sürecinin herhangi bir aksaklıkla karşılaşılmaksızın gerçekleşmesi için Almanya vizesi başvuru şartları, konsolosluğun ibraz edilmesini talep ettiği belgeler ve bu belgelere ilişkin kabul standartları, başvuru ücretleri gibi konular hakkında net bilgiler alınması gerekir. Vize Başvuru Merkezi, Almanta vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin en büyük yardımcısıdır.

Almanya Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya, Schengen Bölgesi’ne üye olan ülkelerden biridir. Almanya Schengen vizesi olan kişiler seyahatlerine Almanya’dan başlayabilir ve diğer Schengen vizesi ülkelerine seyahat edebilirler. Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişilerin 90 güne kadar olan kısa süreli Almanya seyahatleri için Almanya Schengen vizesine, 90 günden uzun süreli Almanya seyahatleri için ise Almanya uzun süreli vizesine yani Almanya ulusal vizesine / Almanya D tipi vizesine başvurması gerekir.

Umuma Mahsus (Bordo) Pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya’ya seyahat etmek istedikleri takdirde bu ülkeye giriş yapabilmek için Almanya vizesi başvurusu yapmaları gerekir. Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişinin pasaportunda daha önceye ait geçerli ve çok girişli bir Schengen vizesi bulunduğu takdirde Almanya’ya giriş yapmak isteyen kişilerden talep edilen Almanya vizesi başvurusu yapma zorunluluğu ortadan kalkar.

Hususi(Yeşil) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport Hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatleri için Almanya vizesi başvurusundan muaf tutulması söz konusudur.

Almanya Schengen vizesi başvurusunda bulunacak kişi bunun için elçilikten ya da konsolosluktan randevu almalıdır. Almanya vizesi başvuru randevusunu seyahat tarihinden en az 15 gün önce olacak şekilde almaya dikkat etmelidir. Elçilikten ya da konsolosluktan randevu alındıktan sonra istenilen belgelerin kurumun kabul şartlarına uygun olacak şekilde hazırlanması ve elden teslim edilmesi gerekir. Pasaport ve daha önceden alınmış vizelerin tüm kopyalarının seyahat tarihinden önce en az 3 ay süreyle geçerli olması aynı zamanda pasaportta en az iki boş sayfa yer alması sağlanması gereken diğer şartlar arasında yer alır.

Eğer kişi ilk kez Schengen vizesi başvurusunda bulunuyorsa randevu alması ve parmak izi vermesi gerekir. Verilen parmak izi 5 yıl süreyle geçerli olduğu gibi 02.02.2015 tarihinden önce Avusturya vizesi için alınan parmak izleri Almanya Konsolosluğu tarafından kabul edilmez. Ayrıca kişi 10 yıldan daha eski olan pasaportlarla Almanya’ya seyahat edemez.

Aile birleşimi, oturum ve çalışma izni gibi amaçlarla Almanya’ya seyahat edecek olan kişilerin başvurması gereken Almanya vizesi türü Almanya Ulusal Vizedir.

Almanya Vizesi Başvuru Süreci Nasıl ilerler?

Uzun süreli vize almak isteyen kişiler vize başvurularını Almanya Konsolosluğu’na ya da Almanya Büyükelçiliği’ne yapmalıdır. 90 güne kadar olan vize başvuruları yani kısa süreli vize başvuruları ise Almanya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş olan kurumlara ya da turizm/seyahat acentelerine yapılabilmektedir.

Almanya vizesi başvurusu için atılması gereken ilk adım vize başvuru formu doldurulması ve ibraz edilmesidir. İbraz edilmesi gereken diğer evraklar ise planlanan seyahatin amacına göre farklılık gösterebilir. Vize başvuru formunun Türkçe ve Almanca olarak iki dilde büyük harflerle ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekir. Almanya Konsolosluğu, vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin Almanya’ya ne amaçla seyahat ettiği, seyahat masraflarının karşılanma şekli ve Türkiye’ye dönüş yapılacağına dair belgeleri ibraz etmesini ister. Talep edilen diğer belgeler ile diğer Schengen ülkelerinin talep ettiği vize başvurusu belgeleriyle arasında benzerlikler bulunmaktadır. Vize işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürümesi ve olumlu şekilde sonuçlanması için evrakların doğru ve eksiksiz bir şekilde ibraz edilmesi gerekir.

Almanya Vizesi Başvurusu Nasıl Alınır?

Almanya’ya kısa ya da uzun süreli seyahat etmek isteyen kişiler ilk olarak Almanya vize randevusu almalıdır. Randevuyu, başvuruda bulunulacak vize türüne göre başvuru merkezinden ya da konsolosluktan almak mümkündür. Kısa süreli vize başvuruları Konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş başvuru merkezleri, Almanya ulusal vize başvuruları ülkemizdeki Almanya konsoloslukları üzerinden yapılır. Her iki durumda da öncelikle vize başvurusu için randevu alınır. Almanya Konsolosluğu randevu işlemleri ücrete tabi olsa da kısa süreli Schengen vize başvuru randevuları ücretsizdir.

Almanya Schengen vize randevusu; turistik, ticari, ziyaret, kültürel gezi ya da gezi gruplarıyla yapılacak seyahatler ve 90 günü aşmayacak seyahatler için talep edilir. Randevu işlemi sırasında kişi seyahat amacını net bir şekilde ifade etmeye özen göstermelidir. Vize başvuru dosyası başvuruya kabul edilmesi ve Konsolosluk harcı ödenerek biometri verilerinin alınması vize randevu işlemi kapsamında gerçekleştirilmelidir. Kişi randevu gününde ve saatinde Almanya Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği başvuru merkezinde hazır bulunmalıdır.

Yorumlar (0)