Esenyurt Belediyesi ve İl Dernekler Birliği iş birliğiyle düzenlenen Kardeş Kültürler Festivali, Resul Dindar konseriyle final yaptı. Festivalin son gününde konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, son zamanlarda yaşanan kadın ve çocuk cinayetlerine dikkat çekti. Hükümetin bu konuda harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Özer, "Geçtiğimiz günlerde Fatih'te iki genç kızımız katledildi. Daha önce de Narin kızımızı kaybetmiştik. Biz Esenyurt'tan, tüm kadınlar adına haykırıyoruz: Kadın cinayetleri son bulsun. Hükûmet görevini yapsın!" dedi.

“NARİN’İN ADINI ESENYURT’TA YAŞATACAĞIZ“

Esenyurt Belediyesi Kardeş Kültürler Festivali, Resul Dindar konseri ile muhteşem bir finale imza attı. Karadeniz fırtınasının estiği festivale Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İl Dernekler Birliği Başkanı Orhan Onur, Karadeniz İlleri Dernek Başkanları, Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzğun ve binlerce Esenyurtlu vatandaş katıldı. Karadeniz’in sevilen sesi Resul Dindar’a çiçek takdimi için sahneye çıkan Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, kamuoyunu derinden sarsan kadın ve çocuk cinayetleriyle ilgili konuştu. Özer, Kadınların ve çocukların her daim yanında olacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kaydetti; “Biz, kederde, kıvançta, tasada biriz, beraberiz. Bu birliğimizi ve dirliğimizi kimse bozamaz. Maalesef zaman zaman üzücü olaylar yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Fatih’te iki genç kızımız katledildi. Daha önce de Narin kızımızı kaybetmiştik. Biz, Esenyurt’tan, tüm kadınlar adına haykırıyoruz: Kadın cinayetleri son bulsun! Hükümet görevini yapsın. İnşallah Narin’in adını yaşatmak için yakın zamanda ismini bir yere vereceğiz”

KAZIM KOYUNCU’YA SELAM GÖNDERDİ

Sahnede Resul Dindar’ı gördüğünde aklına 2005 yılında aramızdan ayrılan Karadeniz’in güçlü sesi Kazım Koyuncu’nun geldiğini belirten Başkan Özer, sanatçıyı andı ve binlerce yurttaşın alkışları eşliğinde Koyuncu’yu selamladı. Prof. Dr. Ahmet Özer birliğe, beraberliğe ve müziğin birleştirici gücüne dikkati çekerek şu ifadeleri kaydetti; “Yeşilin, mavinin hırçın dalgalarıyla buluştuğu coğrafyanın yiğit, mert insanları, Karadenizliler, hoş geldiniz. Bugün sizlere o engin coğrafyanın denizinden ve dağlarından süzülerek gelen bir sesi getirdik: Resul Dindar. Hoş gelmiş, sefa getirmiş! Değerli kardeşlerim, İl Dernekleriyle birlikte düzenlediğimiz Kardeş Kültürler Festivali’nin sonuna geldik. Biliyorum, festivalin bitmesini istemiyorsunuz ama her güzel şeyin bir sonu var. Size söz veriyorum; gelecek yıl çok daha görkemli, daha büyük bir festival yapacağız. Bu festivalin bu kadar güzel ve coşkulu geçmesinden dolayı Anadolu’nun dört bir yanından gelen, Esenyurt’u kendine yurt edinmiş siz değerli kardeşlerime sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.”

“MUTLUYUZ, ÇÜNKÜ ESENYURTLUYUZ”

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer konuşmasını şu sözlerle noktaladı; “Nasıl ki Barış ve Kardeşlik Şehri dedik, mutluluğu da birlikte bir kanaviçe gibi örüyoruz. Esenyurt’u kültür ve sanatın başkenti yapacağız dedik, yine sizin görkemli desteğinizle bunu başaracağız ve bu yürüyüşü de sizlerle beraber sürdüreceğiz. Dokuz gündür burada horonlar halaylara, sıtranlar türkülere, zeybekler şarkılara karıştı. Karadeniz’in sesi burada yankılandı. İnsanlar enstrümanlarını alıp geldiler; curasıyla, türküleriyle, sazıyla, kavalıyla... Bütün Anadolu’nun sesini burada duyduk. Kararlıyız; büyük bir gayretle Türkiye’ye örnek olacak bir modeli Esenyurt’ta uyguluyoruz. Bu festivale emek veren herkese teşekkür ediyorum. Mottomuz “Mutluyuz, çünkü Esenyurtluyuz” adım adım hayata geçiyor. Kötü günleri geride bırakacağız. Hepimiz çocuklarımızla, kızlarımızla, annelerimizle birlikte daha güzel bir Esenyurt'u inşa edeceğiz. Festivallerimiz bitmeyecek; hemen ardından yenileri gelecek. Hem hizmet edeceğiz hem de kültür ve sanatla anılan bir kenti birlikte inşa edeceğiz. Bu yolda kararlıyız. Çünkü sizlerin güvenine layık olmak istiyoruz. Bize inanın, bize güvenin, sizi asla mahcup etmeyeceğiz.”

RESUL DİNDAR: ESENYURT’TA BARIŞ VAR, KARDEŞLİK VAR

Sanatçı Resul Dindar ise farklı şarkılarla kardeşlik halaylarına tanıklık edeceği için heyecanını dile getirerek şöyle konuştu; "Sesleri duyuyoruz, galiba biz de fırtınaya denk geldik gibi görünüyor. Bilmiyorum. Sahne henüz başlamamış, sahnede karşılıklı rüzgar estireceğiz artık. Esenyurt’ta büyük bir heyecanla bizi bekleyen gençler var. Onlarla kucaklaşacağız, beraber şarkılar söyleyeceğiz. Sahnedeki atmosferi göreceğiz. Ben de oldukça merak ediyorum. Çok teşekkür ederim. Burada zaten barış ve kardeşlik var. Esenyurt önemli bir yer çünkü çok farklı kültürler bir arada. Doğu, Güneydoğu, Karadeniz, Ege... Türkiye’nin dört bir yanından insanlar burada. Belki ben de bu akşam repertuarıma farklı şarkılar ekleyebilirim; herkese hitap etmek adına. Zaten kardeşliğin olduğu bir yerdeyiz, barışın olduğu bir yerdeyiz. İnşallah sahnede güzel şeyler yaşayacağız, göreceğiz. Müziğin birleştirici gücü her zaman var. Farklı kültürlerden insanlar müzikle bir araya gelebiliyor. Bu, bazen başkalarının başaramadığı bir şey… Sanat böyle bir şey işte… Sanat tarafsız olduğunda daha etkili oluyor. Herkes için sanat olmalı, böylece birleştirici bir rol üstlenir. Bugün de böyle bir atmosfer var. Hayırlısıyla güzel bir konser olacak inşallah”

KARDEŞLİK HALAYLARIYLA FESTİVAL SON BULDU

Festivalin son dakikalarında, Esenyurtlular, Resul Dindar’ın şarkılarına büyük bir coşkuyla eşlik etti. Karadeniz yöresinin vazgeçilmez enstrümanı olan kemençenin, saz ve sözle harmanlandığı gecede horonlar tepildi, kardeşlik halayları çekildi. Esenyurt’un enerjisinden etkilendiğini belirten Resul Dindar, halkın yoğun alkışları eşliğinde sahneden ayrıldı.