Zekiye Bacaksız: Atatürk'e Lanet Okuyan İmam Demirkan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunduk

Genel Sağlık-İş, Ayasofya Camii’nde Mustafa Kemal Atatürk’e lanet okuyan imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÜNÜN HABERLERİ 04.06.2021, 13:20
Zekiye Bacaksız: Atatürk'e Lanet Okuyan İmam Demirkan Hakkında Suç Duyurusunda Bulunduk

Genel Sağlık-İş adına Genel Başkan Zekiye Bacaksız tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan şikayet dilekçesinde, 28 Mayıs 2021 tarihinde Ayasofya Camii’nde gerçekleşen etkinlikte İmam Mustafa Demirkan’ın "Bu ve bu gibi mabedlerin mabet olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir... Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma...” ifadelerini kullandığı hatırlatılarak; “Şüpheli Mustafa Demirkan 28 Mayıs günü imam sıfatıyla katılmış olduğu etkinlikte, sözlerinin medyada yayınlanacağını bilerek ve isteyerek Mustafa Kemal Atatürk için “zalim” ve “kafir” kelimelerini kullanarak alenen hakarette bulunmuştur. Şüphelinin bu sözleri 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u kapsamında açıkça suç teşkil etmektedir.” denildi.

Başsavcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde, “Şüphelinin Mustafa Kemal ATATÜRK hakkında sarf etmiş olduğu sözler, 5816 sayılı Kanun’un 1. maddesin kapsamında suç teşkil ettiği gibi, bu konuşmanın umuma açık alanda ve basında yayınlanacağı bilerek ve isteyerek gerçekleşmesi sebebiyle Kanun’un 2. maddesinde düzenlenen ağırlatıcı sebep de oluşmuştur. Aynı zamanda şüphelinin imam sıfatıyla gerçekleştirmiş olduğu eylemi Anayasa’nın 136. maddesine de açıkça aykırılık teşkil etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

  Şüphelinin söz konusu eyleminin 5237 sayılı Türk Ceza Kanun’un 219. maddesinde düzenlenen “Görev sırasında din hizmetlerini kötüye kullanma” suçunu da oluşturturduğu belirtilen dilekçede, şüpheli hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun m.1-2, 5237 sayılı Türk Ceza Kanun m.219 maddelerinde düzenlenen suçlar bakımından cezalandırılabilmesi için hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesi talep edildi.

Yorumlar (0)