Yunus Polis Nasıl Olunur?

2021 yunus polis olma konusunda talebi bulunan adaylar açısından yunus polis nasıl olunur? Sorusu yanıtı merakla beklenen bir soru olarak karşımıza çıkar.

GÜNÜN HABERLERİ 10.02.2021, 08:29
Yunus Polis Nasıl Olunur?

. Elbette ki kariyerini yunus polis olmak konusunda şekillendirmeyi isteyenler açısından başvuru işlemlerine dair bilgi almak önemlidir. Bu noktada yunus polisi olmak isteyenler temelde 3 aşamadan geçmektedir. Bunlar:

  • Yazılı sınav
  • Spor sınavı
  • Sözlü mülakat

Emniyet Genel Müdürlüğü polis alımlarını yakından takip eden adayların yunus polis alımlarından haberdar olmaları da gerekmektedir. Yıllık dönem içerisinde aralıklarla hem kadın hem de erkek yunus polis alımının yapıldığı bilinmektedir. Polis alımına dair açıklama yapıldıktan sonra da başvuru süreci başlamaktadır.

Yunus Polis Başvuru Süreci

Elbette ki yunus polis olabilmek için öncelikli olarak talep edilen başvuru koşullarına sahip olmanız da gerekmektedir. Bu noktada boy ve kilo durumu fiziksel özelliklerin yanı sıra birtakım evraklar da başvuru sürecinde talep edilmektedir. Yunus polis olabilmek için erkeklerde boy sınırının 1.75 olarak belirlendiğini ifade edebiliriz. Kadınlar da ise 1.70 boy yunus polis memuru olabilmenin ön koşulu olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yunus polis memurları olay yerinde eser, delil ve suça dair bir iz bulmakla sorumlu olan polis memurlarıdır. Bundan dolayı sokaklarda ani gelişen suçlarla mücadele noktasında da son derece etkili bir mücadele yeteneğine sahiptirler.  Ayrıca kaçan şüphelilerin yakalanması noktasında da yunus polis memurları etkili bir hareket kabiliyetine sahip olan memurlardır. Bu gibi amaçlardan dolayı yunus polislerine duyulan ihtiyacın sürekli bir şekilde artış gösterdiğini de ifade etmek mümkün olur.

Yunus Polisi Olabilecek Olanlar Kimlerdir?

Kimler yunus polisi olabilir? Ya da yunus polis nasıl olunur? Her iki sorunun da yanıtı birbirine benzer niteliktedir. Yunus polisi olabilmek için Polis Meslek Yüksek Okulu mezunu olmak; ön lisans yerine geçen bir eğitim almak şarttır. Yine POMEM mezunlarının tamamın da yunus polisi olabilmek için başvuru yapmak hakları mevcuttur. Özel harekatta görevli polislerle polistik mesleğinde en az 3 yıl süreyle görev yapmış olan polisler de yunus polisi başvurularına katıl

Yorumlar (0)