Yaz günü kış havasına hazır mısınız? Sıcaklıklar düşüyor, yağmur geliyor

Meteoroloji'den alınan son bilgilere göre Türkiye yarından itibaren yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, önümüzdeki hafta Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yağış beklendiğini söyledi.

GÜNÜN HABERLERİ 07.06.2021, 09:26 07.06.2021, 09:38
Yaz günü kış havasına hazır mısınız? Sıcaklıklar düşüyor, yağmur geliyor

Serin ve yağışlı geçen bir haftanın ardından güneş yüzünü gösterdi. Ancak Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre, yağışlı hava geri dönüyor. Önümüzdeki hafta boyunca yağışların aralıklı olarak devam edeceği tahmin ediliyor. İşte 5 günlük hava durumu...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve Tokat çevreleri ile Ordu'nun iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olması beklenmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI
Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun gün

eydoğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA TÜM YURTTA YAĞIŞ BEKLENİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "Normal sıcaklıklar için bir 15 gün var gibi gözüküyor. Önümüzdeki hafta yağmur var Türkiye’nin hemen hemen her yerinde. Yağışlar yarın akşama doğru Marmara’dan başlayacak" dedi.

Prof. Dr. Şen'in açıklamaları şu şekilde:

Yaz sıcaklıkları bir türlü geliyor diyemiyoruz. Yaz sıcaklıkları içini kuzey bölgelerde var. Güneyde ise normal sıcaklıklar için bir 15 gün var gibi gözüküyor. Önümüzdeki hafta yağmur var Türkiye’nin hemen hemen her yerinde. Yarın akşama doğru Marmara’dan başlayacak yağmur. Salı günü İç Anadolu’da etkili olacak, çarşamba günü Marmara’dan uzaklaşıyor. Perşembe günü ise İç Anadolu ve Akdeniz’in kuzeyinde var. Yağışlar gök gürültülü olarak etkili olacak. Güneydoğu Anadolu’da hala yok, kuraklık devam ediyor. Sıcaklıklar kuzey bölgelerde haziran ortalamasından 2 ile 4 derece daha düşük. Önümüzdeki 10 gün içerinde görecek gibiyiz.

Marmara’dan çarşamba günü yağış uzaklaşıyor. Sıcaklıklar İstanbul’da ise 25 derece civarında olacak, yaz sıcağı değil. Yağışın olması avantaj teşkil ediyor. Yeryüzü sıcak olduğu için gök gürültülü olacak. Dolu ihtimali de var ancak 1-2 saat önce tahmin yapılabiliyor.

Yorumlar (0)